SLIJEPI OD LJUBAVI

UBOJSTVO U BAKRU Ispovijest ubojičine žene: I danas volim svoga Igora. Ljubavnicu Ivanku zadavio je jer mu je pomračila um

ZAGREB - Kao da je neki vrag ušao u njih - i nakon gotovo dva tjedna komentiraju u Suhopolju tragičan epilog veze između Ivanke Brcković (34) i njezina šest godina starijeg ubojice Igora Sertića koji je osumnjičen da ju je 21. listopada golim rukama zadavio u unajmljenom stanu u Bakru kod Rijeke.

Sertić se potom po cijelom tijelu izrezao skalpelom te legao pokraj mrtvog Ivankina tijela na krevet i tamo dočekao jutro, kada je pozvao Hitnu pomoć. Ne zna se je li mu namjera bila ubiti se, no očito je ujutro, suočen sa svojim postupcima, odlučio da ipak želi živjeti. Oporavio se na kirurškom odjelu riječke bolnice pod strogim nadzorom policije koja ga je ispitala potkraj prošloga tjedna.

Ponosni na djecu i kuću

Mještani Suhopolja, odakle su Ivanka i Igor otišli prije manje od godinu dana, još ne vjeruju da se sve tako razvilo. Njih dvoje iza sebe su ostavili djecu i bivše ljubavi. Igor je ostavio suprugu Melitu, kćer (16) i sina (14), a Ivanka supruga i troje mališana.

- Nije ih ništa zanimalo osim njihove ljubavi. Nisu ni na koga gledali, samo su oni bili važni - priča potresena bivša Igorova supruga Melita. S Igorom je u braku bila punih 15 godina. Bilo je, kao i u svakoj drugoj vezi, uspona i padova, no bili su ponosni na dvoje djece i veliku lijepu katnicu. Igor je, zbog PTSP-a koji je dobio u ratu u koji je otišao u sklopu Specijalnih postrojbi MUP-a, imao invalidsku mirovinu od koje su živjeli, a i Melita je radila. Slobodno vrijeme voljela je provoditi s prijateljicama iz naselja. Među njima je bila i ubijena Ivanka.

- Družile smo se, dolazile jedna drugoj na kavu i bile prijateljice - kaže Melita. No, prijateljstvo se u protekle dvije godine počelo klimati. Melita je, naime, bila sve svjesnija da se njezin suprug nalazi s Ivankom.

- Poznajem svog muža i shvaćala sam da se nešto događa, ali sam mislila da će se oboje smiriti, prvenstveno radi djece. Rekla sam Ivanki da sve znam, a ona me uvjerava da su samo prijatelji.

‘Bila mi je prijateljica’

No, kako su se počeli sve češće nalaziti, u ožujku sam s majkom i djecom otišla u drugu kuću - kaže Melita koja izgleda kao da će svaki trenutak briznuti u plač. Čini se da ne osuđuje Igora, čak bi se moglo reći da joj je zbog svega žao i da ga još voli.

- Najgore mi je zbog djece. Oni još ne shvaćaju što se dogodilo, ali su mi rekli da je najvažnije da je tata živ - kaže kroz suze.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 08:42