PONOVLJENO SUĐENJE

UBOJSTVO KOJE JE ZAPANJILO DRŽAVU Fatalna ujna i nećak uskoro će doznati konačnu sudbinu

Završen je dokazni postupak u slučaju koji je privukao veliku pozornost javnosti
 Nikola Vilić/CROPIX

Završen je dokazni postupak na suđenju za ubojstvo Domagoja Novoselnika (32) u Vrisniku na otoku Hvaru u ljeto 2011. godine te je za kraj studenog zakazano ročište za završne riječi nakon koji će se objaviti presuda, piše Slobodna Dalmacija .

Mladić koji se tereti za ubojstvo imao je u vrijeme zločina 17 godina te mu se sudi uz isključenje javnosti, a Slađani Novoselnik (32), supruzi sada pokojnog, za poticanje na zločin.

Na prvom suđenju 2012. godine mladić je dobio 10 godina zatvora, što je maksimum za ubojstvo za maloljetnog počinitelja. Slađana Novoselnik je tada osuđena na 22 godine zatvora zbog poticanja. Vrhovni sud je presudu ukinuo i vratio slučaj na novo suđenje kao bi se proveli dodatni dokazi.

Na ponovljenoj glavnoj raspravi napravljena je nadopuna trasološkog vještačenja mjesta zločina i nalaza vještaka sudske medicine vezano za ozljede na Domagoju Novoselniku i mehanizam nastanka. Osim smrtonosnog uboda nožem u grudi Domagoj je imao i ubod od noža na bedru te ozljede od udarca tupo tvrdim predmetom po glavi.

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu gradi slučaj na tvrdnji da su mladić i optužena bili u intimnoj vezi koja je trajala duže vremena. U noći ubojstva svo troje su bili zajedno u kući kada je došlo do smrtonosnog uboda u grudi Domagoja Novoselnika. U svojim obranama oboje negiraju počinjenje kaznenog djela. Optužena Novoselnik je u pritvoru od smrti supruga.

Na raspravi u četrvtak sudsko vijeće je dalo mogućnost zastupnici optužbe i braniteljima optuženika da daju nove dokazne prijedloge. Kako ih nije bilo, zakazano je završno ročište suđenja za 26. studenog, piše Slobodna Dalmacija .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 17:05