STRAVIČAN ZLOČIN

UBOJICI IZ RIJEKE 15 GODINA Žrtvu namamio u maslinik pa 19 puta izbo nožem

Mežnarić se uspješno bavio body buildingom, a svojevremeno je bio i bubnjar nekih riječkih rock bandova
 Željko Šop/Cropix

Robert Mežnarić(42) zvan Žnome danas je na Županijskom sudu u Rijeci nepravomoćno osuđen na 15 godina zatvora zbog ubojstva Doriana Grubišića u prosincu 2011. na otoku Krku, kao i zbog zlouporabe droge.

Presudom sudskog vijeća kojim je predsjedavao sudac Saša Cvijetić, Mežnarić je za ubojstvo dobio 14 godina te još tri godine za drogu koja je pronađena u njegovoj kući, a radi se o više od kilograma marihuane i amfetamina. Zatvorska kazna objedinjena je na 15 godina.

Kao olakotna okolnost uzeta je činjenica da je Mežnarić otac troje djece te da se bavi sportom, a otegotna je izuzetna upornost u ubojstvu, s obzirom da je žrtvi nanio čak 19 ubodnih rana, kao i prethodna osuđivanost zbog zlouporaba droga.

U stanu bodybildera, koji je na Krku ubio Grubišića, policija pronašla više od kilograma trave

Podsjetimo, tijelo ubijenog Doriana Grubišića pronađeno je 22. prosinca 2011. godine u masliniku kod krčkog mjesta Strilčići nedaleko Malinske, a Mežnarić je uhićen u iznajmljenom stanu šest dana kasnije.

Istraga je pokazala da je Mežnarić Grubišića, koji mu je bio "poslovni partner" i navodno prijatelj, namamio na osamljeno mjesto uz obrazloženje da će mu vratiti dug od 10.000 eura te ga usmrtio nožem. Mežnarić se na suđenju branio da su on i Grubišić bili žrtve otmice te da je on uspio pobjeći otmičarima koji su ih vozili u automobilu, no Grubišića su uhvatili. Međutim, tijekom postupka, temeljem svjedočenja i materijalnih dokaza, dokazane su tvrdnje optužbe.

Robert Mežnarić Žnome svojevremeno je bio bubnjar u nekoliko riječkih bendova, a bavio se i body buildingom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 16:17