SUĐENJE MONSTRUMU

Ubojica vlastite majke sutkinji: Nije sve tako crno, nisam je ubio namjerno!

Dražen Kovač je pod utjecajem alkohola od 2.18 promila, golim rukama zatukao majku desetak puta udarivši je glavom o zid staje, i to pred očima maloljetne kćerke
Koprivnica, 121010.Na Zupanijskom sudu u Koprivnici pocelo je sudjenje 36 godisnjem Drazenu Kovacu iz Kalinovca zbog ubojstva vlastite majke Ivanke Mandic.Na slici: Drazena Kovaca privode na Zupanijski sud u Koprivnici.Foto: Nikola Wolf / PODRAVSKI LIST / CROPIX
 Nikola Wolf / PODRAVSKI LIST / C

KOPRIVNICA - Danas je na Županijskom sudu u Koprivnici počelo suđenje 36-godišnjem Draženu Kovaču iz Kalinovca nedaleko od Đurđevca zbog ubojstva vlastite majke Ivanke Mandić (68). Mučko se ubojstvo dogodilo u nedjelju, 4. srpnja ove godine, u dvorištu obiteljske kuće Kovačevih u Kalinovačkom zaseoku Hrastova Greda.

Tada je Kovač, prema navodima optužnice, pod utjecajem alkohola od 2.18 promila, golim rukama zatukao majku desetak puta udarivši je glavom o zid staje. Na početku rasprave, sutkinja Melita Mioč - Felak, od Kovača je tražila da se izjasni o krivnji: - Razumijem što mi se stavlja na teret, no ne slažem se sa svim navodima optužnice - rekao je Dražen Kovač i dodao da mu je žao zbog svega.

- Ali sutkinjo, nije sve tako crno kako izgleda - dometnuo je sutkinji Mioč - Felak koja ga je upitala kako to misli: - Ne osjećam se krivim jer majku nisam ubio namjerno, kako se navodi u optužnici - kazao je okrivljeni Kovač sudskom vijeću nakon čega je sutkinja Mioč - Felak počela ispitivati svjedoke.

Najprije je svjedočila ubojičina supruga Đurđica Kovač i njegova maloljetna kćerka koja je jedina svjedočila početku događaja uoči smrti Ivanke Mandić.

- Kad sam drugi puta došla, tata je stajao iznad bake koja je bila na travi i udarao ju nogama, a kada sam viknula da je pusti poletio je na mene pa sam pobjegla u kuću - rekla je maloljetna kćerka i dodala kako nije vidjela završni obračun Dražena i Ivanke, no čula je zapomaganje bake nakon što je Dražen ušao u kuću da se očisti od krvi. - Čula sam da je baka zvala upomoć i pokušala ustati, ali nije mogla pa se odvukla do garaže gdje je umrla - kazala je kćerka koja je bezuspješno tražila za pomoć tražila pomajku Đurđicu Kovač i susjeda Slavka Švacu.

Izlaganja ostalih svjedoka, Bogumira Turkovića, ubojičinog kolege s posla, Ivana Markovca, njegovog kuma te susjeda Slavka Švace, otkrila su pozadinu dugogodišnjih "nesređenih odnosa" majke i sina koji su završili tragedijom. Zanimljivo je bilo svjedočenje susjeda Švace koji je kazao kako se u "njihova posla" nitko nije želio miješati iako su svi znali što se u toj kući događa.

Dva put u zatvoru Ubojica Dražen Kovač višestruki je obiteljski nasilnik, a prije dvije godine je dva puta bio u zatvoru zbog sukoba s majkom i kćerkom iz prvog braka. Kobna srpanjska svađa izbila je zato što mu se kćerka nije pet dana javila nakon što je došla s ekskurzije koju joj je on platio.

Ubijena je Ivanka Mandić cijeli život radila u Austriji i Njemačkoj, a nakon što je otišla u mirovinu, dane je kratila ispaljivanjem protugradnih raketa. Prije tri godine ostala je bez svog drugog supruga. Ubojica Dražen ima još dvoje djece s prvom suprugom te jedno sa sadašnjom suprugom koja je u brak ušla s dvoje djece.

Suđenje za ubojstvo majke na Županijskom sudu u Koprivnici nastavlja se 3. studenog kada će se saslušati sudskomedicinski vještak Josip Škavić i psihijatrijska vještakinja Marija Kudumija-Sljepčević te svjedoci Ružica Turopolec i Mirko Ruman, susjedi koji će sudskom vijeću pomoći razjasniti zamršene odnose Dražena Kovača i majke koju je nasmrt zatukao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 06:01