ALKOHOL I NASILJE

'UBIO SAM TI GORANA, SJEKIROM SAM GA ZATUKAO' Otac opisao svoj susret s ubojicom koji mu je došao reći da mu je smaknuo sina

U dnevnoj sobi na podu je ugledao sinovo beživotno okrvavljeno tijelo, a Jure je sjedio pokraj njega
 Emica Elveđi / CROPIX

OSIJEK - Sudac istrage osječkoga Županijskog suda odredio je istražni zatvor od mjesec dana 52-godišnjem Juri Đogašu, s područja Donjeg Miholjca, zbog osnovane sumnje da je u Krčeniku, kod Donjega Miholjca, s više udaraca sjekirom usmrtio Gorana Pataču, izvijestio je u ponedjeljak osječki Županijski sud navodeći samo inicijale osumnjičenoga.

Osumnjičeniku je određen istražni zatvor zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo teškog ubojstva, odnosno da je 28. kolovoza, u svojoj kući sjekirom više puta udario po glavi Gorana Pataču i nanio mu višestruke prijelome lubanje od kojih je preminuo.

Istražni zatvor određen je zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke koji imaju određena saznanja o kaznenom djelu, a i zato što je do sada više puta kazneno i prekršajno prijavljivan za djela s elementima nasilja, stoga što je sklon alkoholu i sukobima, te što je u kritičnoj situaciji bio u alkoholiziranome stanju.

Iako nema službene potvrde s obzirom na to da je očevid i jučer bio u tijeku, prema svemu sudeći tragediju je izazvao alkohol. Za zločin je prvi doznao Goranov otac Mato, kod kojeg se ubojica uputio nakon krvavih udaraca sjekirom, piše Glas Slavonije.

- Pijan mi je pokucao na vrata nešto poslije 1 sat, a kada sam ih otvorio samo mi je rekao: “Ubio sam ti Gorana”. Potom je sjeo na bicikl i dobacio kako su se posvađali i da ga je dva puta udario sjekirom - ispričao je Mato Patača, koji je s drugim sinom odmah odjurio do Jurine trošne kuće. U dnevnoj sobi na podu je ugledao sinovljevo beživotno okrvavljeno tijelo, a Jure je sjedio pokraj njega. Opet je ponovio kako su se posvađali i potukli, nakon čega je dohvatio sjekiru. Rekao im je i kako je zvao policiju.

Kada je policija stigla, za desetak minuta, Jure im je rekao da je on ubio Gorana, pokazavši im i okrvavljenu sjekiru, prenosi Glas Slavonije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 18:38