JEDAN MANJE ILI VIŠE

U zatvorskoj bolnici nisu ni primijetili da im je pobjegao!

Marjan Krajnović (22) pobjegao je u nedjelju iz zatvorske bolnice i pokušao opljačkati kladionicu i dva kioska
 Damir Krajač/CROPIX

ZAGREB - Iz zatvorske bolnice u Svetošimunskoj u nedjelju je oko 8 sati pobjegao osuđeni pljačkaš kladionica, 22-godišnji Marijan Krajnović. Odmah nakon bijega krenuo je u nove razbojničke pohode, no, ovoga puta neuspješno.

Naoružan nožem, prvo je oko 10 sati pokušao opljačkati poslovnicu kladionice Germania Sport u Ilici. Zaposlenici kladionice predao je paprić s prijetećom porukom i počeo vaditi nož. Pljačka mu nije uspjela pa je krenuo dalje.

Samo pet minuta kasnije Krajnović je istu metodu isprobao na kiosku Tiska, no i ovdje je djelatnica odbila njegov zahtjev.

Krajnović je ostao uporan, pa je nakon pet minuta probao opljačkati još jedan kiosk u Ilici, no, ni to mu nije uspjelo.

Desetak minuta nakon posljednjeg pokušaja, Krajnovića je interventna policija pronašla u kafiću Fajt, također u Ilici. Svladali su ga i stavili mu lisice te ga vratitili u zatvorsku bolnicu gdje se liječi zbog emocionalnog poremećaja ličnosti.

U zatvorskoj bolnici su se prilično iznenadili kad su vidjeli da ga dovode zagrebački policajci jer dotad, kako neslužbeno doznajemo, uopće nisu ni primjetili da im je jedan zatvorenik pobjegao.

Inače, Krajnović je prošle godine na Općinskom sudu u Rijeci osuđen na dvije i pol godine zatvora zbog sedam pljački kladionica u razdoblju od mjesec dana.

Neko vrijeme je spavao po autobusnim kolodvorima, pio i drogirao se, a tvrdio je i da je nekoliko puta pokušao samoubojstvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 06:16