OPASNI INCIDENT

U TVORNICI KOKA U VARAŽDINU ISCURIO AMONIJAK Intervenirali vatrogasci, dvoje radnika završilo u bolnici sa simptomima trovanja

Varazdin, 080812.U varazdinskoj Koki doslo je do curenja amonijaka u pogonu, prilikom cega je 9 djelatnika zatrazilo lijecnicku pomoc.Koka je najveci hrvatski proizvodjac pileceg mesa te jedan od vecih izvoznika u prehrambenoj industriji.Na slici Koka Varazdin.Foto: Andrej Svoger / Cropix
 Andrej Švoger / CROPIX

VARAŽDIN - U pogonu mesne industrije Koka u Jalkovečkoj ulici u Varaždinu jutros je oko 9 sati došlo do istjecanja amonijaka pri čemu su ozlijeđene dvije osobe. Potvrdili su nam to u varaždinskoj policiji naglasivši da je očevid u tijeku te da su o događaju izvještene sve nadležne institucije i službe.

Prvi su na mjestu događaja nakon dojave bili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Varaždin s navalnim vozilom za postupanje u akcidentnim situacijama koji su zaustavili daljnje istjecanje amonijaka.

Kod dvoje djelatnika Koke primjećeni su simptomi trovanja pa su prevezeni u Opću bolnicu Varaždin. Neslužbeno, nisu imali teže simptome, ali su ih liječnici ipak odlučili zadržati u bolnici na promatranju.

Inače, sličan slučaj istjecanja amonijaka u pogonu Koke u Jalkovečkoj ulici u Varaždinu dogodio se prije godinu dana, 8. kolovoza 2012. godine kada je lakše simptome trovanja amonijakom zadobilo devet zaposlenica Koke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 13:35