LOPOV S FANTOMKOM

U razmaku od devet sati opljačkao poštu i benzinsku: Veći dio plijena od 16.170 kuna do uhićenja je uspio potrošiti

Split, 180711.Veceras je opljackana poslovnica Banke splitsko-dalmatinske BSD u sklopu prodajnog centra Koteks na Gripama. Nepoznati pocinitelj uz prijetnju oruzjem otudjio je nepoznatu kolicinu novca. Na slici: policijski ocevid je u tijeku.Foto: Jakov Prkic / CROPIX
 Jakov Prkic / CROPIX

ZAGREB - U razmaku od devet sati 43-godišnji B.R. početkom tjedna opljačkao je poslovnicu Hrvatskih pošta i benzinsku postaju Tifon na samoborskom području, no iako je riječ o starom policijskom znancu koji je nedugo nakon (ne)djela i uhićen, veći dio zarade od ukupno 16.170 kuna je uspio potrošiti.

U prvu akciju krenuo je u ponedjeljak oko 18,30 sati kada je sa fantomkom na glavi upao u poslovnicu Hrvatskih pošta na Trgu Ante Starčevića u Svetoj Nedelji te prijeteći plinskim pištoljem ukrao novac.

Prema istom scenariju odradio je i 'napad' na Tifonovu benzinsku postaju u Svetonedeljskoj ulici u Samoboru. No istražitelji su vrlo brzo složili mozaik i ušli mu u trag te protiv njega po dovršetku obrade podnijeli posebno izvješće nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 05:10