SERIJSKI LOPOV

U PET PLJAČKI UZEO 11.500 KUNA Lopov-amater orobio zagrebačku ljekarnu i nakon toga naručio taksi. Čuvari zakona su ga pričekali ispred kuće

 Vladimir Ivanov/CROPIX

Da kojim slučajem nije utrčao u taksi nakon odrađenog razbojništva u ljekarnu Vahčić-Palinić na zagrebačkom Fallerovom šetalištu, 25-godišnji serijski lopov Luka V. i dalje bi uspješno bježao istražiteljima. Ovako su ga ispred zgrade u Ulici Posavje gdje stanuje, dok je izlazio iz taksi vozila 1. veljače navečer, dočekali policajci te mu stavili lisice na ruke.

Kriminalistička obrada je pokazala da je Luka počinio ukupno pet razbojništava od početka godine u kojima se okoristio za 11 500 kuna. Osim zadnje pljačke gdje je ukrao 1800 kuna i nakon koje je pao, odradio je još uz prijetnju pištoljem dva razbojništva na benzinsku postaju Ine u Ilici te u trgovinu 'Rio style' u Gajnicama.

Uglavnom je u akcije odlazio maskiran ili šalom preko lica ili s fantomkom na glavi. Od prvog dana pokradene žrtve su ga opisale kao suhonjavog mladića crne kose, a koji je u lopovluke odlazio odjeven u sportsku odjeću.

Po dovršetku obrade predan je pritvorskom nadzorniku dok je nadležnom odvjetništvu podneseno posebno izvješće. Od ranije je, inače, poznat policiji već zbog niza imovinskih delikata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 00:59