AFERA LEASING

U nastavku istrage privode se glavni ljudi Autokuće Zadar

Zadar, 031109.Ante Kurtovic priveden je sucu Zupanijskog suda u Zadru je ga se sumnjici za kazneno djelo prijevare vise desetaka Zadrana. Kurtovic je obecavao Zadranima povoljnije nabaviti automobile i brodove, ali je vecina kupaca ostala bez novca i prevoznih sredstava.Foto: Vladimir Ivanov / CROPIX
 Vladimir Ivanov / CROPIX

ZADAR - Zbog sudjelovanja u 'aferi leasing' u istražni centar Županijskog suda u Zadru priveden je direktor autokuće Zadar Milan Rajlić, ponovno direktor prodaje Auto kuće Zadar Dejan Pupovac (33) i djelatnik iste auto kuće iz tima za financiranje i prodaju Niko Lisica (32) koji su bili privedeni i pušteni u prosincu prošle godine.

Nakon što su tada privedeni zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela prijevare u gospodarskom poslovanju, te krivotvorili službene isprave, dežurni istražni sudac ih je pustio na slobodu s obrazloženjem da nema opasnosti od utjecaja na svjedoke. Tada je utvrđena osnovana sumnja da su dvojica počinitelja u svojstvu odgovornih osoba Auto kuće Zadar, na poticaj Ante Kurtovića i uz pomoć Marina Miškovića(36), pomorca iz Zadra, s ciljem da pribave protupravnu imovinsku korist svom poduzeću, krivotvorili poslovne isprave.

U nastavku istrage oko kriminalnih radnji u zadarskoj Autokući, zbog kojih se kao 'mozak' prevare u pritvoru zatvora u Zadru od početka studenog prošle godine nalazi Zadranin Ante Kurtović (28), policija je u danas nadležnom državnom odvjetništvu prijavila još šest osoba koje su osumnjičene za sudjelovanje u prevari. Tri prvoosumnjičena uz kaznenu prijavu u podne su prepraćeni u istražni centar Županijskog suda u Zadru, dok su ostali osumnjičeni policiji trenutačno nedostupni.

Zlouporabom položaja i ovlasti te krivotvorenjem službenih isprava, prilikom prodaje vozila marke Audi pribavili su protupravnu imovinsku korist, sklapajući s leasing-kućama ugovore o prodaji ili leasingu na ime fiktivnih korisnika, iako su znali da su vozila već u Kurtovićevom posjedu.

Temeljem takvih lažnih ugovora, izradili su potrebnu dokumentaciju za ista vozila - knjižice vozila i prometne dozvole na ime vlasnika leasing-kuća i fiktivnih korisnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 05:32