AKCIJA MUP-a

U boci auto plina švercala 25 kg trave

 MUP

U srijedu je u večernjim satima, na međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Gornji Brgat, u osobnom automobilu albanskih nacionalnih oznaka pronađeno je 50 paketa u kojima se nalazila prešana marihuana, ukupne težine 25,53 kg, priopćila je policija. Vozilom je upravljala 26-godišnja državljanka Albanije, a droga je pronađena u boci auto plina koji se nalazio u prtljažniku.

Naime, tijekom obavljanja granične kontrole policijski službenici Policijske postaje Gruda u suradnji sa djelatnicima mobilne jedinice carine uočili su preinake i svježe varove na boci auto plina, zbog čega se posumnjalo na krijumčarenje te je zatražen nalog za pretragu vozila. Pretragom je boca rastavljena te je u unutrašnjosti pronađena spomenuta droga čija sveukupna tržišna vrijednost iznosi gotovo 400 tisuća kuna, dok bi ova količina u uličnoj preprodaji dosegla iznos od preko milijun kuna.

Zbog sumnje da je počinila kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama 26-godišnja državljanka Albanije je sinoć, uz kaznenu prijavu, predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:33