U RADNOM KOMBINEZONU

U banku upao s automatskom puškom i uzeo 100 tisuća kuna: Ovo je pljačka! Daj mi novac!

 Davor Pongračić/CROPIX

ZAGREB - Poslovnica Hrvatske poštanske banke u Tuđmanovoj ulici u Strmcu u utorak oko 9,35 sati bila je laka meta za nepoznatog lopova koji je, odjeven u radni kombinezon i s motorističkom kacigom na glavi te s automatskom puškom u ruci, odradio brzinsko razbojništvo i pritom 'zaradio' gotovo 100 tisuća kuna.

"Ovo je pljačka! Daj mi novce!" - izustio je razbojnik djelatniku banke Davoru V.(33) dok je iz sportske torbe koju je nosio na lijevom ramenu vadio automatsku pušku.

U strahu za vlastiti život, bankar ga je poslušao i predao mu toliko željeni plijen s kojim je, pak, lopov odjurio prema osobnom automobilu koji ga je čekao u neposrednoj blizini poslovnice.

Za vrijeme oružanog prepada u poslovnici stranaka nije bilo i ozljeđenih osoba nema, a kako to obično biva, pretpostavlja se da je pljačkaš s pomagačem pobjegao u ukradenom vozilu sa nepripadajućim registarskim oznakama.

U tijeku su pregledi snimki nadzornih kamera unutar banke kao i onih na okolnim zgradama ne bi li se što uspješnije rekonstruirao sam tijek razbojništva te ušlo u trag novopečenom vlasniku, odnosno vlasnicima novca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 19:51