VIŠE OD TRI GODINE

U 18 pljački odnio 1,4 milijuna kuna da bi vraćao dugove

U potrazi za poslom na jednoj je web stranici Kugla opisao sebe kao marljivu i odgovornu osobu koja voli raditi te se najbolje snalazi u prometu

Kako bi vratio dugove, profesionalni vozač Dario Schneider (38) zvani Kugla odradio je val razbojništava u 18 novčarskih institucija i dvije benzinske postaje u kojima se od veljače 2013. do siječnja ove godine okoristio za više od 1,3 milijuna kuna.

Policija sumnjiči Kuglu da je opljačkao devet banaka, devet poštanskih ureda i dvije benzinske na potezu od od Trešnjevke, preko Trnja i Novog Zagreba do Maksimira i Pešćenice. Debitirao je 22. siječnja 2013. kada je s pištoljem u ruci i maskiranog lica ušetao u poštu na Srednjacima ukravši oko 4000 kuna.

U ostalim razbojništvima bio je daleko uspješniji pa je tako iz poslovnica Sberbanke u četiri navrata odnio ukupno 685.000 kuna. Na meti mu se našla i Jadranska banka iz koje je u kolovozu 2014. odnio 120.000 kuna, dok je u studenom “poharao” poštu na Vukovarskoj aveniji iz koje je u dvije akcije ukrao 200.000 kuna.

Jedina koju nije uspio “osvojiti” bila je Veneto banka u Zvonimirovoj, no u toj istoj ulici “zaokružio” je val razbojništava pljačkom pošte početkom siječnja ove godine.

Inače, u potrazi za poslom na jednoj je web stranici Kugla opisao sebe kao marljivu i odgovornu osobu koja voli raditi te se najbolje snalazi u prometu.

(R. Gashi)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 11:42