krenula na kupanje

Tužan kraj potrage u Nacionalnom parku ‘Krka‘: HGSS-ovci pronašli tijelo mrtve žene

Prema kazivanju mještana otišla je na kupanje u kanjon Čikole koji je dio NP Krka
 HGSS stanica Šibenik

Tužan ishod imala je potraga šibenskih HGSS-ovaca za ženom koja je nestala na području sela Goriš u sklopu Nacionalnog parka Krka. Naime, gorski spašavatelji našli su tijelo rmtve žene u petak poslijepodne, piše Šibenski.

- U noćnim satima petka od strane centra 112 dobili smo informaciju da je na području sela Goriša nestala ženska osoba. U dogovoru sa policijom odlučeno je da se u akciju traganja ide ujutro kad se skupi više informacija o kretanju osobe- piše HGSS na svojoj Facebook stranici.

image
HGSS stanica Šibenik

Naime, osoba je posljednji put viđena u utorak 9. srpnja između 13 i 14 sati u svom selu te je prema kazivanju mještana otišla na kupanje u kanjon Čikole koji je dio NP Krka.

Potraga je krenula u petak u 8 sati te je na teren izašlo 11 spašavatelja HGSS stanice Šibenik od kojih jedan sa bespilotnom letjelicom.

Po nesnosnoj vrućini na izrazito nepristupačnom i strmom terenu spašavatelji su pregledavali mjesta koja su se prema informacijama činila zanimljivim. Također, dva su spašavatelja brodicom HGSS stanice Šibenik i plovilo NP Krka obilazili obalu u potrazi za nestalom.

Kako je mobitel unesrećene bio još aktivan periodično je pozivan. Uskoro je jedan od spašavatelja čuo zvonjavu te ga je zajedno s mještaninom koji se priključio potrazi uspio pronaći. Uz mobitel tu je bila torba sa svim stvarima unesrećene.

Potraga se odmah usmjerava na to područje te spašavatelj s bespilotnom letjelicom locira osobu na zemlji. Bila je u blizini rijeke te dvojac s broda pristaje i dolaskom do unesrećene konstatira da je osoba preminula.

image
HGSS stanica Šibenik

Uskoro policijskom brodicom dolazi mrtvozornik i policija te se nakon očevida tijelo nesretne žene transportira do broda i dalje do pogrebne službe.

- U 17:30 izlaskom spašavatelja iz kanjona i odlaskom u bazu ova tužna akcija je okončana. Obitelji i prijateljima pokojnice izražavamo iskrenu sućut- kazali su šibenski HGSS-ovci, piše Šibenski.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 19:41