SUĐENJE STUDENTU

TULUM IZ PAKLA U PODSTRANI Psihijatri će opet vještačiti djevojku razorene utrobe, koja je umalo umrla od strahovitih ozljeda na privatnom druženju

Novi nalaz oduljit će postupak koji je već bio pri kraju
 Božidar Vukičević/CROPIX

Županijski sud u Splitu naložio je novo psihijatrijsko vještačenje djevojke koja je prije tri godine umalo umrla od teških ozljeda koje joj je nanio R. Š. (23) tijekom druženja u privatnoj kući u Podstrani.

Novi nalaz i vještačenje žrtve traži Županijsko državno odvjetništvo u Splitu, koje zastupa stajalište kako je student R. Š. kriv za pokušaj ubojstva i obljubu bez pristanka. Suđenje je počelo sredinom prošle godine i umalo je završeno ovog mjeseca kada je bila zakazana presuda. Sudsko vijeće, međutim, umjesto odluke o krivnji odlučilo je preotvoriti glavnu raspravu i ponovno pozvati psihijatricu koja je vjaštačila žrtvu.

Optuženi mladić u svojoj je obrani izjavio da su on i djevojka bili intimni uz njezin pristanak. Ostale djevojke i mladići koji su bili u kući tog poslijepodneva posvjedočili su da su ih ostavili same u prostoriji. Djevojka se od događaja ne sjeća ničega. Tijekom postupka jedno od temeljnih pitanja bilo je je li ona dobrovoljno pristala na intimnosti te je li bila u stanju odlučivati i razgovarati jer se te večeri popilo dosta alkoholnih pića.

U četvrtak je održano još jedno ročište te je ponovno saslušana psihijatrica, nakon čega su tužitelji zatražili novo vještačenje žrtve. Sudsko vijeće pristalo je na njihov zahtjev pa će s djevojkom razgovarati drugi stalni sudski vještak psihijatar i napraviti novi nalaz i mišljenje. Rasprava je odgođena na neodređeno vrijeme, a ponovno će se zakazati kad novi vještak napravi svoj nalaz i mišljenje.

Novi nalaz oduljit će postupak koji je već bio pri kraju pa je pitanje koliko će vremena još proći do pravomoćnog okončanja. Optuženi R. Š. brani se sa slobode.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 01:40