'MALIŠA' U SENJU

Tučnjava u narodnjačkom klubu: Roditelji pretučenog 16-godišnjaka optužuju policiju

Zagreb, 180908.USKOK i Drzavno odvjetnistvo pokrenuli su jutros na sveucilistu u Zagrebu veliku antikorupcijsku akciju nazvanu Indeks.Na slici policijski auto ispred kuce Desa Mlikotin Tomic sefica Saborskog povjerenstva za odlucivanje o sukobu interesa koju su iznendaili policajci rano ujutro . Akcija indeks.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX

SENJ - Policija je dovršila kriminalističku obradu nad D. P. iz Senja zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo nanošenje tjelesne ozljede 16-godišnjaku. Dana 6. prosinca u 2.45 sati ispred ugostiteljskog objekta „Mališa“ u Senju D. P. je fizički nasrnuo na 16-godišnjaka iz Senja zadavši mu udarac zatvorenim dijelom ruke (šakom) u glavu (predio nosa), zbog čega je mladić pao na tlo, a napadač ga je nastavio tući šakom u glavu.

Nakon što je pretukao 16-godišnjaka, 22-godišnjak odlazi u ugostiteljski objekt Mališa. Nesretnom događaju prethodio je verbalni sukob između 16-godišnjaka i 21-godišnjakinje iz Zagreba, nakon čega je 16-godišnjak i fizički nasrnuo na djevojku, zadavši joj više udaraca zatvorenim dijelom ruke u predjelu trbuha, a u daljnjem napadu spriječio ga je D. P. Istu noć liječničku pomoć u Domu zdravlja Senj zatražio je 16-godišnjak, koji je i hospitaliziran u KBC-u Rijeka, dok su 22-godišnjaku u Domu zdravlja Senj okvalificirane lake tjelesne ozljede.

Zbog počinjenog kaznenog djela tjelesna ozljeda, protiv 22-godišnjaka iz Senja podnosi se kaznena prijava ODO-u u Crikvenici, a po zaprimanju liječničke dokumentacije o kvalifikaciji ozljeda slijedi eventualna prekvalifikacija kaznene prijave. Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, protiv 16-godišnjaka i 22-godišnjaka podnosi se Optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

Roditelji 16-godišnjaka koji se liječi u bolnici u Rijeci optužuju policiju u Senju da je krivo napravila očevid. - Moga sina je pretukao i sin vlasnika noćnog kluba kome je zapovjednik policije u Senju nećak i brat vlasnika noćnog kluba.

Ima puno svjedoka koji će to na sudu potvrditi - kaže Stjepan Bertić, otac pretučenog dječaka, koji je policiji prijavio da mu prijete. Roditelji pretučenog dječaka oblijepili su cijeli Senj plakatima na kojima skreću pozornost za nasilje u gradu. Policija za sada sina vlasnika diskoteke A. M. ne dovodi u vezu s tučnjavom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 16:56