KOBNA NOĆ

TROJE POGINULIH U STRAŠNOJ PROMETNOJ NESREĆI Renaultom 5 prešao na suprotni trak i frontalno se sudario s kamionom

 prigorski.hr

SVETI IVAN ŽABNO - U noći s utorka na srijedu oko 00,40 sati u mjestu Kenđelovcu na državnoj cesti DC 28 došlo je do prometne nesreće između osobnoga i teretnog automobila u kojoj su poginule tri osobe, priopćila je Policijska uprava koprivničko-križevačka.

Iako su prve informacije navodile kako su osobe ozlijeđene, ipak je riječ o nesreći sa smrtnim posljedicama.

Do nesreće je došlo na državnoj cesti broj 28 u Markovcu Križevačkom je nepoznati vozač koji je upravljao osobnim automobilom Renault 5, bjelovarskih registracijskih oznaka u smjeru Bjelovara, u desnom zavoju vozilom prešao na suprotnu stranu kolnika. U tom je trenutku iz suprotnog smjera naišao teretni automobil Man, vukovarskih registracijskih oznaka koji je vukao priključno vozilo Kogel, slatinskih registracijskih oznaka, a kojim je upravljao 65 – godišnji vozač, te je došlo do frontalnog sudara.

Auto je prednjim dijelom vozila udario u prednji dio kamiona, nakon čega je odbačen djelomično van kolnika, navodi PU komprivničko-križevačka na svojim internetskim stranicama.

Fotografije s mjesta nesreće omogućio je portal prigorski.hr .

U nesreći je smrtno stradao nepoznati vozač osobnog automobila, te 37- godišnji suvozač i 42 – godišnji putnik.

Vozač teretnog automobila nije bio pod utjecajem alkohola te mu je u Domu zdravlja Križevci vađena krv i izuzet urin zbog utvrđivanja prisutnosti alkohola u organizmu.

Očevidne radnje na mjestu događaja obavila je zamjenica Općinskog državnog odvjetništva u Bjelovaru uz stručnu pomoć policijskih službenika Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Prilikom obavljanja očevida od 0.55 do 5.50 sati za sav promet bila je zatvorena državna cesta broj 28, a promet se odvijao okolnim pravcima, iz smjera Bjelovara dionicom Haganj-Nova Kapela-Farkaševac-Rovišće i obrnuto, te iz smjera Zagreba dionicom Kenđelovac-Cirkvena-Farkaševac i obrnuto.

Policijski službenici Policijske uprave koprivničko-križevačke provode daljnje kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja identiteta nepoznatog vozača, te će Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru dostaviti izvješće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:57