PREPADI U ZAGREBU

TRI PLJAČKE U SAMO 24 SATA Nakon pošte ista banda danas upala i u banku na Heinzelovoj!?

Prvo je jučer ujutro opljačkana banka u Dubravi, pa jutros pošta na Peščenici, a par sati kasnije i RBA banka u Heinzelovoj. Nagađa se da je sva tri prepada odradila ista pljačkaška ekipa
 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - Nepuna četiri sata nakon neuspjele pljačke pošte na Volovčici dvojica počinitelja počinila su prepad u Raiffeisen banci u Heinzelovoj ulici svega 2000 metara zračne linije od pošte.

U događaju nije bilo uporabe vatrenog oružja već je kako policija šturo navodi došlo do prijetnje nepoznatim predmetom.

Ne isključuje se mogućnost da se radi o istim počiniteljima.

Šira zona oko oba mjesta događaja trenutno vrvi od policije. Policijske ophodnje raspoređene su po svim ulicama na Volovčici i staroj Pešćenici.

Podsjetimo, jutros su u poslovnicu Hrvatskih pošta na zagrebačkom trgu Stjepana Konzula na Volovčici upala dvojica nepoznatih pljačkaša. Oni su oko 7 sati jutros odlučili krenuti u pomno planiranu akciju nakon dužeg promatranja rada poslovnice.

Međutim, plan im se izjalovio te su doslovce otjerani sa platoa stambene zgrade jer su se susreli sa policijskim službenicima koji su u jednom trenutku čak i zapucali u zrak radi traženja pojačanja. Na meti lopova je, navodno bio netom dostavljeni novac.

Pobjegli su u nepoznato praznih ruku, a za pretpostaviti je da su imali i pomagača koji ih je čekao u nekoj od susjednih uličica u automobilu ne bi li se što uspješnije udaljili u nepoznato i izgubili u gradskoj vrevi. U bijegu im je pomoglo i loše vrijeme.

Jučer su, pak, otvaranje poslovnice Kreditne banke jedva dočekala dvojica još uvijek nepoznatih lopova koji su uz prijetnju pištoljima utrčali u prostor Kreditne banke u zagrebačkoj Koledinečkoj ulici u ponedjeljak oko 8,20 sati. Njima se, ipak, posrećilo. Uspjeli su uzeti nekoliko desetaka tisuća kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:32