MAŠKARE VREBAJU

Trgovina uvela zabranu: Iz straha ne žele maskirane kupce

Na vrata dućana Panda u Koturaškoj prodavačice su stavile natpis: ‘Zabranjen ulaz pod maskama’. Boje se, kažu, pljačkaša
 Vjekoslav Skledar/CROPIX

ZAGREB - Imala sam prošlih godina neugodna iskustva, pa sam iz opreza stavila ovu zabranu na vrata dućana - kaže voditeljica dućana Panda u Koturaškoj ulici, Snježana Jurčec, pokazujući papir na ulaznim vratima. Na njemu piše: “Zabranjen ulazak s maskama na glavi!”

Maškare upadale u trgovine

Iako je Policijska uprava zagrebačka prošlih godina u doba maškara imala slučajeva da su lopovi maskirani u maškare opljačkali dućane, ove godine se to još nije dogodilo. Mnogi dućani u gradu u vrijeme poklada stvaljaju slične natpise.

- Ideja nije loša, opreza nikada dosta, ali svakako savjetujemo prodavačicama da ako dođe do pljačke, ne pružaju otpor lopovima kako ih ne bi ozlijedili ili propucali. U takvim situacijama neka se fokusiraju da zapamte što više detalja na pljačkašu, od maske do visine ili nekih detalja koji nam puno pomažu u potrazi za njima. Naravno da nema straha ako vidite dijete da ulazi s maskom u dućan, ali čim spazite odraslu osobu, treba biti na oprezu - kaže glasnogovornica zagrebačke policije Aleksandra Ljuba.

Prodavačice u Pandi kažu da su zabranu stavile iz razloga što u popodnevnoj smjeni radi samo jedna od njih, Đurđa Išek, a kad padne noć, ulica je prilično pusta.

- Mi smo omiljeni kvartovski dućan i puno ljudi dolazi kod nas, ali navečer ostajem sama, pa moram paziti - kaže Đurđa. Pandu dosad nisu opljačkali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 08:49