VLASNIK MODNE AGENCIJE IZBJEGAO ZATVOR

'TREBALA JE RADITI KAO KRUPIJE...' Svodnik maloljetnice dobio 728 sati rada za opće dobro

Organizirao je pružanje seksualne usluge maloljetnice stare 17 godina za novac muškoj osobi
 Vladimir Dugandžić / CROPIX

SPLIT - Ivica Jurišić, vlasnik modne agencije "Kristina", da je tijekom srpnja 2013. godine na području Splitsko-dalmatinske županije radi ostvarivanja materijalne koristi organizirao pružanje seksualne usluge maloljetnice stare 17 godina za novac muškoj osobi, osuđen je na godinu dana zatvora, a kazna je preinačena u rad za opće dobro, piše Slobodna Dalmacija .

Svaki dan zatvora stajat će ga dva sata takvog rada, a kako je u pritvoru proveo jedana dan, preostaje mu odraditi 728 sati.

- Ona je trebala biti krupije u casinu kod mog prijatelja te sam ih zato povezivao, kazao je u svojoj obrani Ivici Jurišiću (55), vlasnik modne agencije "Kristina", optužen zbog podvođenja maloljetnica.

U svojoj obrani optuženi Jurišić negirao je podvođenje i pravdao se kako je maloljetnici trebao naći posao u casinu poznatog hotela sa šireg područja Splita. Njegov branitelj tražio je oslobađajuću presudu, a tužiteljica osuđujuću.

Uz Jurišića su se na optuženičkoj klupi trebala naći i dva splitska poduzetnika, ali su umjesto suđenja odabrali opciju nagodbe s Županijskim državnim odvjetništvom u Splitu. Priznali su krivnju i dogovorili se za uvjetne kazne zatvora.

Na godinu dana uz rok kušnje od četiri godine nagodio se L.M.(65), vlasnik splitske agencije za pronalaženje angažmana pomorcima, optužen da je u četiri navrata tijekom kolovoza, rujna i listopada 2013. godine na području iste županije stupio u kontakt s tri malodobnice stare 17 godina radi korištenja njihovih seksualnih usluga u zamjenu za novac.

Svaki put L.H. je istovremeno koristio usluge po dvije djevojke, od kojih bi ga jedna opslužila oralno, a druga klasičnim odnosom.

Plaćao je od 600 do 1000 kuna svakoj, ovisno o dogovoru. Trećeooptuženiku S.G.(52), koji se bavi distribucijom aparata za igre na sreću se stavljalo se na teret da je u srpnju, kolovozu i listopadu 2013. godine u tri navrata na području Splita radi korištenja njihovih seksualnih usluga u zamjenu za novac stupio u kontakt s dvije 17-godišnjakinje sa kojima je i ostvario seksualne usluge. Nagodbom je priznao krivnju i dobio 9 mjeseci uz rok kušnje od 2 godine, navodi Slobodna Dalmacija .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:44