NESREĆA U ŽUPANJI

TRAGIČNA SMRT MALOG KARLA (9) S prijateljima je slavio krizmu, igrali su se loptom, potrčaoje za njom, ali nije vidio auto...

'Jedan od dječaka viknuo mu je da pazi jer ide auto. Propustio je jedan, ali izgleda da nije vidio drugi'

Prvi rezultati istrage nedjeljne prometne nesreće, u kojoj je poginuo dječak Karlo Lešić (9) iz Županje, pokazuju da 52-godišnji vozač automobila koji je na njega naletio neće odgovarati zbog izazivanja nesreće.

Nesreća se dogodila oko 15.30 u Županji. Karlo se s prijateljima igrao loptom u dvorištu kuće u kojoj je trajalo slavlje u povodu krizme. U dječjoj igri loptu je netko ispucao na cestu, a devetogodišnjak je potrčao za njom.

- Jedan od dječaka viknuo mu je da pazi jer ide auto. Karlo je propustio jedan auto, ali izgleda da nije vidio drugi, koji je vozio iza. Na žalost, 52-godišnji vozač nije imao vremena za reakciju i nije uspio izbjeći nalet na mališana.

Hitna pomoć došla je brzo i ozlijeđenog dječaka prevezla u vinkovačku bolnicu, a usprkos naporima liječnika i osoblja, nakon nekoliko je sati izdahnuo.

Iz PU vukovarsko-srijemske priopćili su da vozač nije bio pod utjecajem alkohola, a analiza tragova kočenja pokazala je da nije vozio brže od ograničenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 11:41