SLAVONIJA ZAVIJENA U CRNO

TRAGIČAN KRAJ POTRAGE Beživotno tijelo Aldine Porić (18) pronađeno u rijeci Orljavi

POŽEGA - Nakon pet i pol dana potrage pronađeno je tijelo 18-godišnje Aldine Porić iz Požege, koja je prošle srijede navečer pala u rijeku Orljavu kod brane u Cerničkoj ulici i nestala.

Njezino je tijelo pronađeno u koritu Orljave kod mjesta Dervišaga, otprilike 7 km nizvodno od brane i mjesta na kojem je nesretna djevojka pala u rijeku. Pronašli su je pripadnici Interventne policije PU požeško-slavonske koji su vizualno pretraživali korito rijeke, a u izvlačenju njezina tijela sudjelovali su pripadnici HGSS-a Požega i Ronilačkog kluba Požega.

Podsjetimo, mlada je djevojka, pod još uvijek nejasnim i nerazjašnjenim okolnostima pala u rijeku dok je kraj nje šetala sa svojim 20-godišnjim dečkom Antonijom Pavlovićem. On je i pozvao policiju i Hitnu pomoć, a nakon što je prethodno i sam bio u vodi, vjerojatno u namjeri da je spasi.

'VOLIM VAS' BIO JE NJEZIN ZADNJI SMS Djevojka i mladić koji su pali u rijeku imali su burnu vezu

No, mjesto na kojem se dogodila nesreća poznato je kao iznimno nezgodno, jer se ispred same brane nalazi rupa dubine oko 3,5 metra i u kojoj se od slapa koji se slijeva niz branu stvaraju vrtlozi. S obzirom da niti ronioci SJP iz Osijeka drugoga dana nakon pada nisu pronašli njezino tijelo očito je kako ga je rijeke već tada odnijela nizvodno, a potraga je potrajala čak pet i pol dana.

Na tom mjestu prije Aldine, a u posljednjih 16 godina, utopile su se četiri osobe. Aldina i Antonio bili su zajedno oko godinu dana, a kako nam je ispričala njezina 20-godišnja sestra Jasmina, veza im je bila burna i turbulentna. Njoj su se protivili i njegovi roditelji.

KAKO JE ALDINA PALA U RIJEKU ORLJAVU? Požeška policija pokrenula kriminalističku istragu

Tog dana Aldina je kanila Antoniju reći da će otići raditi na more kod sestre, a Jasmina nam je ispričala i da joj je mlađa sestra u posljednje vrijeme bila dosta potištena. Uzroke nitko nije znao, no jedan od njih mogao je biti i u teškoj bolesti koju je imala i za koju je uskoro trebala početi primati novu terapiju.

NOVI DETALJI Nestala Aldina je prije zadnjeg SMS-a dečku htjela reći da odlazi na more...

Što se točno dogodilo kobne večeri na brani zna samo Antonio koji o tome nije želio razgovarati ni javno, a ni s Aldininom obitelji. Ona je pak netom prije tragedije svojim najmilijima poslala SMS poruku: „Volim vas“. Njezino tijelo prevezeno je u požešku bolnicu, gdje će biti obavljena obdukcija kako bi se utvrdio točan uzrok smrti, a policija nastavlja kriminalističku istragu o svim okolnostima ove tragedije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 05:07