MOGUĆNOST SUICIDA ISKLJUČENA

TRAGEDIJA U ZGRADI BROJ 9 VOJNE AKADEMIJE Kadetkinja koja je pala s 4. kata bila je lider generacije: 'Svi su je voljeli, trebala je postati poručnica'

Postavlja se pitanje odgovornosti osoba koje su zadužene za nadzor u vojarni na Črnomercu
 Ranko Šuvar / CROPIX

Kriminalisti Vojne policije jučer su još istraživali okolnosti u kojima je dan prije na Hrvatskom vojnom učilištu Petar Zrinski (HVU) na Črnomercu smrtno stradala 22-godišnja kadetkinja Oružanih snaga M. Ć.

Ministarstvo obrane u subotu je priopćilo da je u “krugu vojarne pronađena smrtno stradala kadetkinja Oružanih snaga RH i da je riječ o 22-godišnjoj kadetkinji M. Ć., pripadnici treće godine Kadetske bojne HVU, koja je pristupila Oružanim snagama Republike Hrvatske 2012. godine”.

Prema neslužbenim informacijama, prvi rezultati istrage upućuju na to da je djevojka stradala nesretnim slučajem, odnosno da je s prozora zgrade u kojoj je bila smještena s četvrtoga kata pala u dvorište učilišta, preminuvši na mjestu. Okolnosti u kojima se pad dogodio, odnosno kako se kadetkinja zatekla na prozoru s kojega je pala, još su nepoznanica i povlače pitanje odgovornosti nadležnih osoba koje su dužne za nadzor u vojarni, pogotovo u kontekstu informacija da se te večeri u vojarni slavio rođendan jednoga od kadeta.

Sobe s krevetima

Djevojka je pala sa zgrade broj 9 koja je smještena odmah pokraj Ilice, u njoj su smješteni kadeti, a riječ je o sobama s nekoliko kreveta, poput onih u studentskim domovima. Osobe koje su dobro upoznate sa slučajem, a i poznavale su kadetkinju, rekle su nam da isključuju bilo kakvu mogućnost suicida jer je riječ o jednoj od najboljih kadetkinja u generaciji.

“Radi se o kadetkinji koja je sve svoje testove rješavala gotovo 100%, no ne samo to, bila je jako pozitivna i komunikativna osobi, pravi lider među svojim kolegama koju su je voljeli”, rekao nam je naš sugovornik. Djevojka je, kako neslužbeno doznajemo, u rujnu ove godine trebala je diplomirati na učilištu i steći čin poručnika u hrvatskim Oružanim snagama, nakon čega bi s MORH-om potpisala prvi profesionalni ugovor.

Shrvani otac

Vijest o strašnoj tragediji jučer se brzo pronijela njezinim rodnim Krašićem, gdje su ljudi o njoj govorili samo u superlativima, poznavali su je kao jako dobru i neiskvarenu osobu. Nitko od članova obitelji shrvanih tragedijom nije jučer bio raspoložen za razgovor pa su nas pristojno zamolili da ih pustimo na miru.

- Ne bih u ovome trenutku razgovarao s novinarima. Mi još ništa ne znamo i nije trenutak za razgovor - rekao nam je telefonom otac stradale djevojke u čijem se glasu osjećala neizmjerna tuga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 10:34