LIJEČNICI UPOZORAVAJU KRONIČNE BOLESNIKE

Tragedija u Slatini: Majka (35) 17-mjesečnog djeteta preminula dok je čistila snijeg ispred kuće!

Zagreb, 081212.Crikvenicka ulica, Tresnjevka.Zbog snijeznog nevremena koje je sinoc zahvatilo Hrvatsku, Zagreb je ostao zameten debelim slojem snijega. Zimska sluzba nastoji ocistiti ceste.Na fotografiji: djevojka cisti snijeg.Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
 Srđan Vrančić / CROPIX / Srdjan Vrancic / CROPIX

Tijekom čišćenja snijega ispred obiteljske kuće u Slatini u nedjelju prijepodne preminula je 35-godišnja I. D., koja je iza sebe ostavila 17-mjesečno dijete. Nije poznato što je izazvalo smrt mlade žene koja, kako neslužbeno doznajemo, do sada nije imala ozbiljnijih zdravstvenih tegoba niti se liječila od neke bolesti.

Njezino tijelo pronašli su ukućani, koji su je krenuli dozvati unutra i to nakon što se ona nije vratila duže od očekivanoga, budući da je iz kuće izašla samo na kratko kako bi očistila snijeg koji je napadao na kućni prilaz.

Obitelj, kao ni liječnici nisu bili voljni davati nikakve izjave o ovoj tragediji u kojoj je izgubljen jedan mladi život.

Na području Virovitičko-podravske županije u subotu prijepodne preminuo je i muškarac kojemu je također pozlilo tijekom čišćenja snijega, a Hitna medicinska pomoć mogla je po dolasku samo konstatirati njegovu smrt.

U subotu su i na osječkom području zabilježena tri smrtna slučaja i to kod osoba koje su bolovale od kroničnih bolesti, pri čemu im se zdravstveno stanje zakompliciralo uslijed promjene vremena što je izazvalo njihovu smrt. Jedan od njih, 43-godišnji Osječanin umro je od srčanog udara nakon što je čistio snijeg ispred kuće.

Liječnici upozoravaju kronične bolesnike da iz kuće izlaze samo u slučaju nužde, a i tada se trebaju obući slojevito te izbjegavati veći fizički napor. Naime, bolesnicima s kardiovaskularnim tegobama vremenske promjene izazivaju dodatne probleme uslijed kojih može doći do sužavanja krvnih žila, što može dovesti do infarkta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 08:42