ŠOKANTAN PRIZOR

Tragedija pokraj Obrovca: U eksploziji ručne bombe poginuo 49-godišnjak, njegov susjed teško ozlijeđen

Golubic, 280212U mjestu Golubic nedaleko od Obrovca, 49-godisnji Dusan Veselinovic je u popodnevnim satima poginuo od posljedica eksplozije rucne bombe, a njegov 38-godisnji susjed Milorad Dragicevic pritom je tesko ranjen. Policija je na mjestu nesrece, a ocevid se nastavlja ujutro.Na fotografiji: policija je ogradila mjesto nesreceFoto: Luka Gerlanc / CROPIX
 Luka Gerlanc / CROPIX / Gerlanc 2012

OBROVAC - U eksploziji ručne bombe koja je u utorak predvečer aktivirana u dvorištu njegove obiteljske kuće u mjestu Golubić pokraj Obrovca , raznio se 49-godišnji Dušan Veselinović, dok je njegov 38-godišnji susjed Milorad Dragičević sa teškim ozlijedama prevezen u zadarsku Opću bolnicu .

Policija još uvijek nije utvrdila je li riječ o nesretnom slučaju ili obračunu, niti kako je došlo do eksplozije u kojoj je smrtno stradao 49-godišnjak. Na šokantan prizor u dvorištu kuće prvi je naišao brat ranjenog 38-godišnjaka koji je o svemu obavijestio policiju i brata automobilom odvezao u zadarsku bolnicu gdje je operiran.

Nije mogao kazati kako je došlo do eksplozije ispred kuće, kao ni mještani Golubića koje je jaka eksplozija u poslijepodnevnim satima digla na noge.

- Čuo sam eksploziju, ali mi nije bilo jasno odakle dolazi. Šokirao sam se kada sam kasnije sve saznao. Dva brata poznajem, živjeli su zajedno u kući i znam da su radišni i pristojni, a Dušan je bio onako malo čudan, na svoju ruku, osobenjak. Bili su susjedi, kuće su im udaljene petstotinjak metara - kazao je Petar Veselinović, mještanin Golubića, u kojem je policija do kasnih večernjih sati obavljala očevid. Kako na mjestu nesreće nije bilo svjedoka, drugi dio očevida nastavit će se tijekom sutrašnjeg dana.

- Zasad ne možemo govoriti o tome je li bila riječ o sukobu ili nesretnom događaju jer se okolnosti koje su prethodile ekspoloziji još uvijek utvrđuju. Očevid će se nastaviti sutra ujutro kada bi trebali znati više o cijelom događaju, kazala je Sonja Šimurina, glasnogovornica zadarske policije koja je upravo u kući stradalog 49-godišnjaka prije šest godina pronašla desetak ručnih bombi i više komada raznog streljiva.

Prijavljen je zbog ilegalnog držanja oružja, a dvije godine kasnije zbog mučenja životinja 49-godišnjaka je prijavila upravo Milica Dragičević iz Golubića koja je u rodu sa ranjenim 38-godišnjakom. Policiji je prijavila da je Dušan Veselinović ubio njezina dva psa vilama nakon čega je protiv njega podnesena kaznena prijava. U Golubiću su tada kazali kako je Dušan više puta ubijao njihove pse, dok je on sam to porekao kazavši tada kako je pse ubio jer su bili bolesni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:53