SUDAR SKRIVIO PIJANI VOZAČ

TRAGEDIJA NA AUTOCESTI U strašnoj nesreći poginule majka i kći koja je sutra trebala slaviti 15. rođendan: 'Znate što je najviše voljela? Crtiće'

U auto Melani Kočka (43) koji je vukao mini lunapark u prikolici zabio se Talijan. Prikolica se raspala, a dojurio je vozač iz BiH i usmrtio vozačicu i njezinu kćer

Melani Kočka (43) i njezina 14-godišnja kći Gloria Mijatović iz Slavonskog Broda poginule su u teškoj prometnoj nesreći koja se u utorak oko 23 sata dogodila na 93. kilometru autoceste između čvorova Popovača i Kutina u smjeru Slavonskog Broda.

Kako doznajemo u sisačkoj policiji, u priključno vozilo za zabavne igre, odnosno mini lunapark koje je vukao automobil slavonskobrodskih oznaka, velikom se brzinom zabio automobil daruvarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 42-godišnji talijanski državljanin. Do udara automobila u prikolicu došlo je najvjerojatnije zbog prevelike brzine kojom se kretalo rent-a-car vozilo kojim je upravljao Talijan. Od siline udarca prikolica se otkvačila od automobila, prevrnula i raspala, dijelovi lunaparka rasuli su se po autocesti, a odbačeni auto zaustavio se u zaustavnom traku autoceste. U automobilu su bile četiri ženske osobe. Melanine obje šogorice uspjele su iskočiti iz auta van, dok su ona i njezina kći ostale ukliještene.

Pomagala obitelji

U tom trenutku prema mjestu nesreće dojurio je treći auto, njemačkih oznaka, koji je vozio 38-godišnji državljanin BiH. On je, najvjerojatnije u pokušaju da izbjegne udar u rasute dijelove prikolice lunaparka na autocesti, skrenuo u zaustavni trak i udario u zaustavljeno vozilo iz kojeg nisu uspjele izaći vozačica i putnica, majka i kći. U strahovitom udarcu poginule su Melani i njezina kći Gloria koja je u četvrtak trebala proslaviti 15. rođendan. Državljanin BiH, 38-godišnji vozač auta njemačkih oznaka koji ih je usmrtio, lakše je ozlijeđen. Policajci su alkotestiranjem utvrdili da je vozio pod utjecajem alkohola od 1,30 promila.

Protiv 43-godišnjeg Talijana i 38-godišnjeg BiH državljanina bit će podnesene prijave zbog izazivanja prometne nesreće.

Obitelj, prijatelji i susjedi stradale majke i kćeri su u šoku.

- Totalno smo šokirani od ranog jutra. Poruke o njihovoj pogibiji samo kruže. Nema se tu puno što reći jer je iza njih ostala praznina. Gloriju smo svi doživljavali kao najbolju prijateljicu. Bila je topla osoba puna vedrine i vječno nasmijana. Pa po njoj je i nazvan taj lunapark. Znate što je najviše voljela? Crtiće. Nije željela odrasti jer joj je djetinjstvo bilo ispunjeno ljubavlju. Iako je kao svaki mladi čovjek imala svoje uspone i padove, pa joj je samim time ponekad smetalo i obiteljsko okruženje, Gloria je voljela pomagati obitelji. Tih su dana radili oko Zagreba - rekla je jedna od Glorijinih prijateljica.

Krenuo pješice natrag

- Otišla sam Mijatovićima izraziti sućut. Melanin suprug Roni ne može doći k sebi. Vozio se u drugom autu ispred njih, a kad je vidio da ih nema na vidiku, stao je i krenuo pješice natrag. Kada je došao do mjesta sudara, taman su ljudi pokušavali izvući njegovu Melani i Gloriju. Pokušavao je i on dok se gušio u suzama. Nije im bilo spasa. Pred njim je sada veliki zadatak, brinuti se o drugoj kćeri. Neće više imati želje nastaviti obiteljsku, djedovu tradiciju lunaparka bez njih dvije - kaže, pak, prva susjeda stradalih koje će biti pokopane na brodskome groblju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 01:00