AROGANTAN I NEPOPRAVLJIV

TKO JE MLADIĆ KOJI DIVLJA U OČEVOM AUDIJU Iz Zagreba je, vozi pijan, bježi policiji, skrivio je devet nesreća, a zbog bahatosti su ga vezali lisicama!

 
Ilustracija

Romano S. (25), automehaničar iz zagrebačkog Susedgrada, na Prekršajnom sudu u Slunju ovih je dana kažnjen s 20 dana zatvora, 10.800 kuna kazne te godinu bez vozačke dozvole zbog šest prekršaja koje je u samo desetak minuta uspio napraviti jureći Karlovcem u očevu Audiju A6.

Lagao policiji

Policija je 11. lipnja oko 11 sati u središtu Karlovca na semaforu uočila da mu nedostaje stražnje automobilsko staklo pa su mu sirenama i rotirajućim svjetlima signalizirali da stane. No, umjesto kočnice, on je stisnuo gas. Policija ga je hvatala sljedećih kilometar i pol kroz tri karlovačke ulice sve dok ga nisu zaskočili u Smičiklasovoj. Bio je vidno pijan, ali je odbio alkotest, a zbog bahatosti i arogantnosti vezali su ga lisicama i priveli u policijsku ćeliju. Tamo su utvrdili da nema osobnu iskaznicu, prometnu ni vozačku dozvolu, koju nije mogao niti imati jer mu ju je na godinu dana oduzeo Prekršajni sud u Gospiću.

Romano S. se branio kako mu svi ti dokumenti nisu niti trebali jer Audijem nije upravljao on, nego njegov prijatelj koji je tada bio s njim. Tvrdi da nije čuo policijske sirene niti vidio svjetla kojima su mu signalizirali da stane pa zato nije mislio da ga hvataju. Priznaje samo da je bio malo arogantan, ali samo zato što su policajci bili bezobrazni. No, kolega na kojega se pokušao izvući još ga je više zakopao - posvjedočio je, naime, da je Audijem upravljao baš Romano.

Sutkinja Prekršajnog suda Nada Turkalj našla je niz otegotnih okolnosti za ovog vozača, a nijednu kojom bi svoju sankciju mogla ublažiti. Odredila mu je novu godinu bez vozačke dozvole jer je “recidivist iste vrste, kao i zbog drugih prekršaja za koje je pravomoćno osuđivan, činio je teže prometne prekršaje, pa sud vjeruje da će se kroz zaštitnu mjeru otkloniti opasnost da će upravljajući motornim vozilom ugroziti sigurnost prometa”.

Vezali ga

A ono što ovaj vozač ima u svojem policijskom dosjeu u samo pet godina neki vozači ne bi skupili ni za deset života. Od 2012. godine na području Ličko-senjske i Karlovačke županije počinio je 30 teških prekršaja, odnosno kaznenih djela koja imaju veze s prometom. Sudjelovao je u devet prometnih nesreća, a sve i jednu skrivio je on. Dvaput je bježao s mjesta nesreće, a u tri navrata policajci su ga morali vezati lisicama i privesti zbog omalovažavanja policijskih službenika. Popisu kazni koje je pokupio zbog obijesne i brze vožnje te vožnje u pijanom stanju gotovo da nema kraja.

Prije točno godinu dana, 1. siječnja 2017., u Otočcu je u pijanom stanju (1,38 promila) prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom, nakon čega je lažno prijavio da mu je prije prometne nesreće netko nepoznat ukrao vozilo te je podnio kaznenu prijavu protiv nepoznate osobe. Policija je ubrzo shvatila s kim ima posla pa su Odvjetništvu podnijeli prijavu zbog lažnog prijavljivanja kaznenog djela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 17:27