MLADI RAZBOJNIK

TINEJDŽER PLJAČKAO PO ZAGREBU I SPLITU Noseći sunčane naočale i šiltericu orobio je 32 lokala: trgovine, pošte, lutriju, pekare...

 Tonči Plazibat/CROPIX

ZAGREB - Zagrepčanin A.M. (19), inače stari policijski znanac, ponovno je završio u rukama zagrebačke policije, a tijekom kriminalističkog istraživanja povezalo ga se s ukupno 32 oružana razbojništva "teška" 97.000 kuna koja je odradio po Zagrebu i po Splitu.

Poduzetni mladić uspješno je pljačkao od 13. siječnja ove godine, a na kraj mu se stalo 28. srpnja nakon krađe 8000 kuna iz trgovine 'Lonia' u Zvonimirovoj ulici. Prvih šest mjeseci s pištoljem i nožem hodao je po zagrebačkim ulicama gdje mu se na meti našlo 18 trgovina, šest ljekarni te po jedna poslovnica Hrvatskih pošta i Hrvatske lutrije. S prvim danima lipnja preselio se u morsko okruženje pa je tako u Splitu odradio još šest razbojništava od kojih su četiri bila u trgovine, te po jedno u ljekarnu i pekarnicu.

Uglavnom je imao isti modus operandi. U prostore odabranih meta ulazio je djelomično maskiran sunčanim naočalama i sa šiltericom na glavi. Vrebao je da zaposlenice ostanu same pa je samim time, dok im je prijetio pištoljem ili nožem, u svakom pogledu bio jači.

U 32 pljačke pričnio je nešto više od 97 tisuća kuna štete. U pretresu njegova zagrebačkog stana policija je pronašla nešto više od 6000 kuna te naočale i dijelove "radne" odjeće koje je nosio u lopovskim operacijama. Osim što su ga neke od prestravljenih zaposlenica prepoznale, u prilog 19-godišnjem lopovu ne idu ni snimke nadzornih kamera na pojedinim lokacijama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 06:46