SABRAN USRED OBRAČUNA

TAKSIST SPRIJEČIO BIJEG RAZBOJNIKA KOJI JE RANIO POLICAJCA ‘Oči su mu iskočile van, izvukao je pištolj i pucao...’

Trebala je to biti obična radna subota za 59-godišnjeg zagrebačkog taksista Zlatka. Iskusni vozač u Radio Taxiju Zagreb, sa 34 godine staža, zna da vikend u metropoli donosi i veću zaradu.

Kao i svaki dan, stajao je Zlatko i te subote na stajalištu u Ulici Milke Trnine u Folnegovićevu naselju.

Bio je naslonjen na svoj bijeli Citroën Picasso i čekao mušteriju. Oko 19 sati vidio je plava rotacijska svjetla. Policija je dolazila sa Savice i počela blokirati promet. Napeto je iščekivao što će se dogoditi, ali mu je “predstavu” pokvarila mušterija koja se odjednom pojavila i bez riječi sjela na suvozačko mjesto njegova Citroëna.

Taj 53-godišnji muškarac, za kojeg će se poslije utvrditi da je naoružani razbojnik koji je upravo bio opljačkao kladionicu Hrvatske lutrije u susjednoj ulici, Zlatku je odmah bio sumnjiv.

Usred pucnjave

- Bio je jako uznemiren i preplašen. Oči su mu iskočile van. To u životu nisam vidio. Pitao sam ga što se događa, ali nije mi odgovarao. Pitam ga ja: ‘Što? Ovi tebe love?’ A on kaže: ‘Ne, ne love me’.

Upalio je automobil i krenuo. Razbojnik je mislio da će tako pobjeći, međutim, Zlatko je signalizirao policiji svjetlima, zaustavio se nakon 10 metara i opasnog pljačkaša dovezao pred policajce.

A onda je postalo stvarno opasno. Razbojnik je izvadio pištolj skriven ispod jakne i zapucao.

- Jedan policajac uperio je pištolj prema njemu i vikao da izađe iz auta. No pljačkaš je zakoračio iz auta i nastavio pucati. Jedan je metak pogodio prozor na zgradi. Policajac ga je uspio svladati, ali je pljačkaš dok se s njim hrvao ranio policajca - rekao je Zlatko, koji je ostao smiren i kao da se ništa nije dogodilo ujutro se pojavio na poslu.

Potjera i ranjavanje

Kaže da se nije preplašio. Prošao je Domovinski rat i naslušao se fijuka metaka. Tako mu ovo iskustvo, godinu dana prije mirovine, nije bilo posebno traumatično.

Policija je jučer izvijestila da je policajac lakše ranjen. Doznali smo da je još jučer bio otpušten iz bolnice. No zato je razbojnik tijekom uhićenja zadobio teže ozljede nosa. Uhvaćen je jako brzo jer su se u tom trenutku pokraj kladionice našla dva policajca - jedan umirovljeni i jedan aktivni, koji su za njim potrčali. Umirovljeni policajac nazvao je OKC, rekao kolegama da je pljačkaš ušao u taksi pa su brzo postavili zasjedu.

Pljačkaš je Aleksandar Miladinov, policiji otprije poznat zbog više sličnih kaznenih djela. Iz kladionice HL-a u Ulici Zinke Kunc uz prijetnju pištoljem ukrao je 16.000 kuna. Kriminalističko istraživanje još traje, a pljačkaš je osumnjičen za razbojništvo, pokušaj teškog ubojstva policajaca te dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Miladinov je do travnja ove godine bio u zatvoru zbog više pljački. Višestruko je osuđivan za slična djela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 16:21