SLAVONIJA U ŠOKU

SVJEDOCI ZLOČINA U OSIJEKU: 'Bio je sumanut i unezvjeren! Gol je trčao, otkinuo bicikl s lanca, lupao stanarima... razbio prozor i bacio se...'

 Vlado Kos / CROPIX

Još uvijek je nepoznat motiv zbog kojeg je 27-godišnji S. R. iz Slatine u četvrtak ujutro oko 9,20 sati banuo u osječki podstanarski stan svoga prijatelja i sugrađanina D. M. (31), kojega je nakon svađe izbo nožem, a onda potpuno gol skočio s krova zgrade u Strossmayerovoj 262 i od posljedica pada na mjestu preminuo. O zagonetnom događaju iz PU osječko-baranjske iznijeli su tek osnovne informacije, no kazali su i da će nad obojicom sudionika biti provedeno vještačenje zbog sumnje da su bili pod utjecajem droga. U krim-istragu uključen je i treći mladić, za kojeg su u policiji kazali samo da je bio u stanu, ne iznoseći podatak ni o njegovoj dobi, niti o svojstvu kojeg ima u istrazi, pa se može pretpostaviti da je on samo svjedok nemilih scena koje je vidio. Iako su u početku spominjalo da su sva trojica stanovali u tom stanu, ispostavilo se da S. R. nije bio cimer 31-godišnjaku i trećem mladiću.

- Dosadašnjom istragom utvrđeno je da je 27-godišnjak došao u stan 31-godišnjeg oštećenika kojega poznaje od ranije. Nakon što su se verbalno sukobili, 27-godišnjak je 31-godišnjaku zadao više ubodnih rana, no ovaj je ipak uspio izaći iz stana i uputiti se u prizemlje zgrade gdje mu je naknadno pružena liječnička pomoć. Počinitelj je otišao na krov zgrade i počinio suicid - rekao je Tomislav Gal, voditelj Službe općeg kriminaliteta PU osječko-baranjske. Na novinarski upit mogu li objasniti zašto je čovjek poptuno gol trčao zgradom, Gal je rekao kako policija sumnja „da se počinitelj nalazio pod utjecajem određenih droga,“ dok je za oštećenika kad je riječ o drogi rekao da ne mogu reći ništa dok se ne odradi vještačenje „ali sumnjamo da bi se moglo raditi o tome.“ Obojica su inače policiji poznati od ranije po širokom spektru kaznenih djela, među kojima je bilo i nasilničkog ponašanja.

U policiji su kazali i da je ranjeni D. M. uspio izaći iz stana uz pomoć svoga cimera te se liftom spustiti u prizemlje zgrade, premda se dan ranije spekuliralo da je D. M. pronađen u stanu. Kako je tome prethodio sukob koji je na noge digao sve stanare koji su se u to vrijeme nalazili u zgradi, policija i Hitna pomoć vrlo brzo su stigli na mjesto događaja. D. M je kolima Hitne pomoći prevezen u KBC Osijek, gdje je hitno operiran zbog desetak ubodnih rana u predjelu prsišta i ramena. Iako su mu ozljede okarakterizirane kao teške i opasne po život već je u petak s Jedinice intenzivnog liječenja premješten na odjel i više nije u životnoj opasnosti.

Njegov cimer je pak cijelo vrijeme trajanja očevida proveo u policijskom vozilu, a po završetku očevida odvezen je u zgradu policije kako bi dao izjavu o tome što se dogodilo. Dan nakon ove tragedije obišli smo i zgradu u kojoj se ona dogodila i razgovarali su nekolicinom susjeda, koji su još uvijek bili u šoku zbog cijele situacije. Na vratima podstanarskog stana na 4. katu dvorišnog dijela zgrade u kojem je D. M. stanovao sa svojim cimerom bila je vidljiva krvava mrlja, a kroz otvoreni prozorčić kupatila vidjelo se upaljeno svjetlo. Inače, na prozorskoj klupčici kupatila počinitelj je ostavio nož kojim je napao oštećenoga. Susjedi su nam ispričali i nevjerojatnu situaciju da je S. R., nakon što je potpuno gol istrčao iz stana, uspio otrgnuti bicikl koji je lancem bio privezan za ogradu stubišta.

Potom se trčeći uspeo stepenicama na peti kat i došao do prozora koji vodi na požarne stepenice i krov zgrade. Tamo je sa zida uzeo vatrogasni aparat i prvo je s njime lupao po vratima drugih stanara. Ljudi su nam kazali da je „bio sumanut i unezvijeren.“ Potom se vratio do prozora i razbio ga. Otvoriti ga nije mogao, jer je prozor bio zaključan. Nakon što ga je razbio uspio se nekako provući kroz otvor koji nije širi od pola metra pri čemu se vjerojatno izrezao po tijelu, a što se može zaključiti i po tragovima zgrušane krvi na limenom krovu, kao i na gromobranu koji se nalazi na rubu krova s kojeg se u konačnici bacio i na mjestu preminuo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. rujan 2024 02:27