S 1,85 PROMILA U KRVI UBIO MOTOCIKLISTA (23)

Suvlasnik One2playa dobio 2 godine, a minimalno je trebao biti osuđen na 3. Očajni otac poginulog: 'Kakva je ovo poruka? Tko će zaustaviti te pijance?'

 Sandra Šimunović/CROPIX

ZAGREB - Dejan Maćešić, suvlasnik One2playa, danas je na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu nepravomoćno osuđen na dvije godine zatvora jer je, prošavši kroz crveno svjetlo na semaforu s najmanje 1.80 promila alkohola u krvi, 7. srpnja svojim luksuznim Infinityijem FX skivio prometnu nesreću u Novom Zagrebu i usmrtio mladog motociklistu Sinišu Smiljanića (22).

Obzirom da je za ovo kazneno djelo predviđena kazna od tri do deset godina zatvora, Maćešiću je izrečena kazna ispod zakonskog minimuma što je izazvalo ogorčenje i nezadovoljstvo obitelji stradalog mladića. Ovu odluku sudsko vijeće obrazložilo je osobito izraženim olakotnim okolnostima.

Naime, Maćešić je odmah priznao da je skrivio nesreću i izrazio je kajanje koje je, kako je rekla sutkinja Renata Pražetina Kaleb, izlazilo iz okvira uobičajenih.

- Radi se o olakotnim okolnostima koje su odudarale od onih uobičajenih. Osim toga, njegov život nakon počinjenja djela predstavlja olakotnu okolnost - rekla je sutkinja Pražetina Kaleb.

Naime, prije donošenja presude saslušan je vještak psihijatar dr. Željko Marinić koji je objasnio da je Maćešić je nakon nesreće u višemječnom psihijatrijskom tretmanu, da uzima terapiju te mu je dijagnostiticran postraumatski stresni poremećaj kao i anksiozno i depresivno stanje.

Dok je sutkinja obrazlagala odluku o kazni, šokirani otac je napustio sudnici, a presudu su do kraja saslušale majka i sestra mladog motociklista.

- Sve vas je potkupio! Kontaktirao je svjedoke nakon nesreće - vikala je mladićeva sestra izlazeći iz sudnice nakon čega je sutkinja naložila pravosudnoj policiji da ih isprati sa suda.

- Kakva je ovo poruka? Tko će zaustaviti te pijance? Moj sin ih svojim tijelom nije zaustavio - komentirao je očajni otac ispred suda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 11:27