TIBOR NOVAK NA SLOBODI

SUTKINJA UVAŽILA VAPAJ OPTUŽENIKA KOJI JE U STANU ČETIRI GODINE DRŽAO MRTVU MAJKU 'I sami ste svjesni strahota kroz koje sam prošao u zatvoru...'

Tužiteljstvo je najavilo žalbu na ukidanje pritvora, pa budite spremni na povratak u zatvor - rekla je sutkinja optuženom
 CROPIX

- I sami ste svjesni strahota koje su mi se dogodile u istražnom zatvoru pa vas molim da mi se omogući obrana sa slobode kako bih mogao riješiti proživljene traume i pripremiti se za iznošenje obrane - rekao je skrušeno u sudnici Općinskog kaznenog suda u Zagrebu Tibor Novak (60).

Pritvor nije kazna

Novak je optužen da je četiri godine u stanu držao tijelo mrtve majke počinivši pritom čak tri kaznena djela. Iako je tužiteljica negodovala zbog zahtjeva smatrajući da “činjenično stanje do kraja nije utvrđeno te da nisu provedeni svi dokazi, čime i dalje egzistiraju razlozi za pritvorom”, sutkinja je uvažila Novakov vapaj te naložila da ga se pusti na slobodu.

Obrazlažući odluku sutkinja je pojasnila kako “se istražni zatvor u kojem je proveo četiri mjeseca ne može pretvoriti u izdržavanje kazne”.

Priznao krivnju

- Vrijeme koje ste proveli u pritvoru bilo je sasvim dovoljno. Državno odvjetništvo najavilo je ulaganje žalbe na ovu odluku pa se nemojte iznenaditi ako ovo rješenje bude preinačeno. U tom slučaju budite spremni na povratak u zatvor - zaključila je sutkinja.

Novaka se, inače, tereti za kaznena djela povrede mira pokojnika i krivotvorenje isprava, za što je priznao krivnju. Tužiteljstvo za Novaka traži tri i pol godine zatvora, a kad je slučaj otkriven krajem prošle godine, od Adele Novak ostale su samo kosti u pidžami.

Nedavno smo, pak, izvijestili da je Novak pritvorsku agoniju usporedio s filmom “Let iznad kukavičjeg gnijezda” jer se lanjskog prosinca u sobi 44 na III. zatvoreničkom odjelu našao na meti trojice cimera od kojih ga je jedan silovao, a drugi su ga teško ozlijedili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 06:48