BIZARAN SLUČAJ IZ VARAŽDINA

SUPRUGA IZ PAKLA Unajmila ubojice da likvidiraju muža kojeg je na prevaru natjerala u brak

 Željko Hajdinjak / CROPIX

VARAŽDIN - Na Županijskom sudu u Varaždinu izrečena je nepravomoćna presuda Ruži Š. koju su mediji prozvali „suprugom iz pakla“.

Zbog poticanja na teško ubojstvo svog supruga koje, srećom, nije realizirano, Ruža Š. je nepravomoćno osuđena na zatvorsku kaznu u trajanju od četiri godine.

Ruža Š. optužena je da je pokušala unajmiti ubojice da ubiju njezina supruga Antu M. koji je kao svjedok na suđenju ustvdio da je sam njegov brak s Ružom bio prijevara jer ga je ona namamila u matični ured da budu kumovi njenim prijateljima, a iz matičnog je ureda otišao kao oženjen čovjek.

Prisjetio se i da ga je jednom prigodom Ruža sama pokušala ubiti i to tako što ga je prvo omamila i zatim odvezla automobilom na pusto mjesto kraj Čakovca, gdje ga je izbacila iz auta i ostavila da se smrzne.

Optužnica ju je teretila da je, s ciljem da dođe do suprugovog stana u Varaždinu u kojem su kratko vrijeme i zajedno živjeli, odlučila angažirati ubojice da ubije njenog supruga. Potencijalni ubojice to su međutim prijavili policiji i tako je Ruža završila iza rešetaka.

Sudsko vijeće predvođeno sutkinjom Božicom Mišak uvažilo je mnogobrojne iskaze svjedoka te utvrdilo da je Ruža doista tijekom 2011. godine pokušala ubiti svog supruga.

U donošenju sudske presude vijeće je imalo u vidu i to da je njen suprug bio vrlo prikladan za to da bude izmanipuliran budući da se radi o dugogodišnjem ovisniku o alkoholu kojemu je tijekom postupka oduzeta poslovna sposobnost, a bio je prevaren i u samom postupku sklapanja braka.

Ruža Š. već je jednom osuđena i to za prijevaru. Jednom je umirovljeniku naime ukrala bankovnu karticu te njome kupila bundu i dvije pidžame, a protiv nje je nedavno i podignuta optužnica za pokušaj ubojstva u Sloveniji i to za vrijeme kada joj se već sudilo u ovom postupku te će se vrlo brzo opet naći u sudnici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 11:30