GDJE SU NOVCI?

SUĐENJE FRA NIMCU Bivši košarkaš: 'U šoku sam, nikada nisam od bankarice uzeo 460.000 eura'

 Paun Paunović/Cropix

SPLIT - U nastavku suđenja fra Šimi Nimcu i Jasmini Bilonić saslušano je dvoje svjedoka te su iznijeti novi dokazni prijedlozi među kojima i zahtjev za ponovnim saslušanjem nadbiskupa Marina Barišića koji se na prošli sudski poziv ispričao i nije došao, piše Slobodna Dalmacija .

Prvi je pred sudskim vijećem govorio bivši košarkaš Damir Tvrdić koji je upoznao optuženu Jasminu Bilonić 2011. godine na sastanku u Zagrebu gdje je bio prevoditelj za talijanski jezik za Paula Bamfija iz Lugana.

- Na sastanak u Zagreb sam došao na poziv Bamfija koji se u Švicarskoj bavi zastupanjem sportaša. Na sastanku je Jasmina Bilonić kazala kako bi mogla stupiti u kontakt s Mariom Hezonjom i njegovom obitelji te kako je on jedan od najperspektivnijih igrača. Rekla je također kako bi trebao ići igrati u Španjolsku (Hezonja je u međuvremenu potpisao ugovor za Barcelonu gdje igra i danas, op.a.). Uglavnom, razgovor se vodio oko toga. Fra Šimu Nimca ne poznajem - izjasnio se svjedok Tvrdić.

Nakon toga mu je odvjetnik Željko Ćapin, koji zastupa Župu Baška Voda pročitao dio iskaza Jasmine Bilonić u kojem je ona izjavila kako je fra Nimac digao s banke i donio njoj u torbi 460.000 eura koje je ona predala Damiru Tvrdiću.

- Tvrdić je trebao dogovoriti sastanak s Bamfijem, a novac sam mu predala ispred njegovog stana u Splitu - zapisano je u izjavi Jasmine Bilonić.

- Nisam preuzeo nikakav novac. To nije istina. Šokiran sam ovim što čujem. S Jasminom nikada nisam razgovarao o novcu. Nikada. Ne znam što bih više rekao - izjavio je Tvrdić.

Nakon njega na klupu za svjedoke smjestila se Rozita Vidan, odvjetnica i prijateljica Jasmine Bilonić.

- Jasminu poznajem 10-ak godina, a u vrijeme kada je ona radila u Zagrebačkoj banci ja sam bila generalni opunomoćenik "ZaBe". Krajem svibnja ili početkom lipnja 2012. godine ona me upoznala s fra Šimom Nimcem na Šibenskom mostu i zamolila me da joj budem podrška jer je on imao niz pitanja iz pravne domene. S nama su se sastale i dvije osobe vezano za nekretnine u Zadru i Biogradu za koje je Nimac bio zainteresiran. Znam također da je razmišljao o nekretninama u Postirama na Braču. Kao odvjetnica zastupala sam njegovu bivšu župu u Baškoj Vodi i njega u jednom prekršajnom postupku - kazala je svjedokinja Vidan koja je potvrdila i kako je mail s podacima o leasingu vezano za kupnju jahte proslijedila optuženoj Bilonić.

Nakon toga je optuženi Šime Nimac pitao:

- Jeste li prošlog ljeta plovili na jahti s Jasminom Bilonić po Jadranu?

- Da - odgovorila je svjedokinja.

- Jeste li joj jamac za kredit od 50.000 eura? - nastavio je optuženi Nimac.

-Da - kaže svjedokinja.

- Jeste li se sastali s Jasminom na Bačvicama nakon izbijanja afere? - pitao je fratar.

- Da - svjedokinja je dala i treći odgovor.

Nakon toga iznijeti su novi dokazni prijedlozi o kojima će odlučiti sudsko vijeće, piše Slobodna Dalmacija .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 15:34