TRAGEDIJA NA DALMATINI

Sudar kod Sv. Roka: Udarac je bio strašan, svima je bilo mučno, djeca su plakala

 Vladimir Ivanov/CROPIX

U sudaru autobusa punog zadarskih osnovnoškolaca i osobnog automobila varaždinskih registracija, koji se dogodio u srijedu u 9.30 sati na 210. kilometru autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Gornja Ploča, dvije su osobe poginule, dok je dvoje djece lakše ozlijeđeno i prevezeno u bolnicu u Gospiću.

Do nesreće je došlo je kada je vozač autobusa, koji je prevozio djecu iz Zadra na izlet u Istru, zbog prevelike brzine udario u stražnji dio Opela varaždinskih registarskih oznaka.

- Sve se dogodilo u trenu. Auto koji je vozio ispred nas bio nam je sve bliže, a onda smo shvatili kako zapravo stoji nasred ceste. Kad je šofer to vidio, pokušao je zaustaviti autobus, ali već je bilo kasno. Udarili smo u auto, čuo se prasak. Djeca su počela plakati, udarac je bio toliko snažan da su svi bili izvan sebe. Bilo je mučno - vidno šokirana rekla je Darija Kera, razrednica osmaša iz osnovne škole Šimuna Kožičića Benje, koja je sa svojim učenicama bila u autobusu u trenutku nesreće. Išli su na ekskurziju u Medulin. S kolegicom je sjedila na prednjem sjedalu, cijela nesreća događala im se pred očima.

- Djeca su u šoku odbijala otići sa Hitnom. Na sreću, samo dvije učenice bile su lakše ozlijeđene, zadobile su istegnuće vrata. Zadržali smo djecu u autobusu da ne vide stravičan prizor na cesti- kažu nastavnice koje su se u utorak popodne zajedno s djecom vratile u Zadar.

Na maturalac u Istru iz Zadra su krenula tri autobusa sa 157 učenika iz šest osmih razreda. Sa prva dva autobusa nije bilo problema, ali s trećim, koji je doživio nesreću, zakompliciralo se već na polasku. Alarm u autobusu nije se gasio, pa im je u zamjenu poslan novi. Sat i pol nakon polaska autobus je udario u Opel Corsu.

Kad su čuli za nesreću većina roditelja svojim se automobilima uputila prema Svetom Roku. Robert Kostial vratio se u Zadar sa svojim sinom i trojicom njegovim prijatelja: - Sve sreća da je vozač ostao pribran i uspio zadržati autobus na cesti. Da nije, propali bi dolje na staru cestu - kaže uzrujani otac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:40