POLICIJA U ŠOKU

Sudac je pustio Sinovčića, a policija mu dala ključne video dokaze?!

 Jure Mišković/Cropix

ZADAR - Istražni sudac Županijskog suda u Zadru Vladimir Mikolčević pustio je Rena Sinovčića iz pritvora da se brani sa slobode nakon samo sat vremena ispitivanja iako još uvijek nije uzet iskaz svjedoka na koje je bivši nogometni sudac pokušao utjecati, piše Slobodna Dalmacija.

Tu je informaciju potvrdio i sam sudac Mikločević koji je na pitanje novinara jesu li svjedoci ispitani samo kratko odgovorio: - Ne, nisu.

Ovo odlukom suca Mikločevića ostali su iznenađeni i u zadarskoj policiji ponajviše zbog dokaza koje imaju protiv Sinovčića, ali i zbog težine kaznenog djela koje mu se stavlja na teret.

Naime, prema pouzdanim izvorima, policija raspolaže snimkama na kojima Sinovčić pokušava uvjeriti svjedoke na davanje lažnog iskaza u kaznenom postupku protiv Zlatka Lisice, osuđenog pljačkaša Dalmatinske banke.

Riječ je o nemalom broju dokaza - dvije snimke, audio i videozapis, koji su snimljeni ovog tjedna i na kojima se jasno vidi kako svjedocima nudi financijsku pomoć, pa čak i svoju zaštitu u zamjenu za lažni iskaz.

Sinovčiću prijeti zatvorska kazna u trajanju od šest mjeseci do pet godina. No, iako je Sinovčić - bivši nogometni sudac, vanjski suradnik NK Zadra, vlasnik medijske kuće Vox i zaštitarske agencije - dva puta sjedio na optuženičkoj klupi zadarskog suda, nikada nije proglašen krivim.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 12:25