SUMRAK SVIJESTI

STRAVIČNI NAPAD U KAFIĆU Pijanac tukao konobaricu i vikao 'K*** gdje si bila 1991.?'

Izudarana 19-godišnja konobarica dvaput je pala u nesvijest. Policija je prijavila napadača, ali i žrtvu
 Tonči Plazibat / Cropix

Pijani pedesetogodišnji Pero Vukasović, u petak je oko 20 sati, u dubrovačkom kafiću Laura na Pločama istukao 19-godišnju konobaricu Anamariju Marčinko koja mu je prigovorila zbog vrijeđanja gošći, piše Dubrovački vjesnik .

Vukasović je kaže Marčinko, pijan vrijeđao šest djevojaka koje su sjedale na terasi kafića, a nakon čega mu je prigovorila da ih ostavi na miru. No nakon toga otišao je za njom u kafić i okomio se na nju.

- Počeo me vrijeđati, unositi mi se u lice, a onda me udario šakom u lice. Najprije punom šakom u nos a onda još jednom. Gdje si bila 1991.? Ja sam tu 20 godina a ti osam mjeseci! Kučko, kurvo... svašta je vikao onako pijan, a sve su to gledale tri gošće u kafiću. Mlađe cure što ih znam iz Gimnazije, jer je bilo još rano. Pokušao me opet udariti nogom, ali sam je ja uhvatila i on se srušio na pod. Istrčala sam vanka, ali me uhvatio za kosu, a onda se u kafić vratio moj kolega koji me zaštitio i razdvojio nas. Pobjegla sam onako krvava lica prema taksi stajalištu, gdje sam se od boli u glavi srušila u nesvijest. Kad sam došla k svijesti, vidjela sam oko sebe ljude, a onda sam opet izgubila svijest – prisjeća se Anamarija. Pozvana je hitna pomoć i policija, a Vukasović je pobjegao prema Gradu.

– Toga Vukasovića, kako ga zovu Peca uopće ne poznajem, niti je on stalni gost u kafiću, ali su mi rekli da stalno pije. Ne znam zašto je počeo vrijeđati najprije goste pa onda i mene nakon čega me napao - govori Anamarija koja će Vukasovića kaže, tužiti zbog napada i ozljeda.

Vukasovića je, doznajemo iz PU dubrovačko neretvanske, policija već oko 21 sat pronašla i uhitila na Bunićevoj poljani unutar gradskih zidina. Vidno alkoholiziran, odbio je alko test, napao je i vrijeđao policajce pa je uz, kažu, sredstva prisile priveden u policiju. Tijekom dana uz optužni prijedlog bit će prepraćen kod suca za prekršaje, kako doznajemo od glasnogovornice PU. Zbog nanošenja lakših ozljeda konobarici u petak predvečer u Lauri, prijava mu ide zbog narušavanja javnog reda i mira i omalovažavanja službenih osoba, a konobarici međutim također ide prekršajna prijava zbog usluživanja alkoholizirane osobe, javlja Dubrovački vjesnik .

Kafić u kojemu se zbio nemili događaj

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 12:56