KRVAVI ČIN

STRAVA U OSIJEKU Pucao si u glavu pa potpuno krvav hodao naseljem do tramvajske postaje

Ima ozljede opasne po život, no iz KBC-a Osijek doznali smo kako mu je stanje stabilizirano
 Emica Elveđi/CROPIX

OSIJEK - Scene kao iz horor filmova mogle su se vidjeti u rano nedjeljno jutro u osječkom naselju Vijenac Ivana Meštrovića. Osječanin u dobi od 48 godina propucao si je glavu pištoljem, no nekim čudom je uspio preživjeti, a onda je tako propucan i krvav hodao po zgradi na broju 48 do stana u koji je navodno dolazio posljednjih nekoliko mjeseci, a u kojem živi 35-godišnja vlasnica stana.

Nismo uspjeli doznati u kojem su odnosu bili muškarac i žena.

Nakon toga ponovno se liftom spustio u prizemlje te izašao iz zgrade, a onda odšetao do 5-6 minuta udaljene autobusne postaje u ulici Cara Hadrijana nedaleko Mosta dr. Franje Tuđmana, gdje su ga zatekli djelatnici policije i Hitne pomoći, kojima je dojavljeno da muškarac krvave glave hoda tim dijelom grada, ostavljajući krvavi trag za sobom.

Dan poslije u zgradi na Vijencu Ivana Meštrovića još uvijek su vidljivi tragovi krvi na stubištu, ali i na zidu pokraj zvona stana u kojem živi 35-godišnja žena.

Pretpostavlja se da je ta krvava mrlja s glave 48-godišnjaka. Stanari pak o tome ne žele pričati, već samo odmahuju rukom i odbijaju bilo kakav razgovor na tu temu.

Oni s kojima smo uspjeli barem na kratko porazgovarati kažu da ne znaju što se dogodilo, niti je itko od njih čuo pucanj.

- Nemam pojma. Znam samo da je nedjelju prijepodne sve bilo puno policije, a ja sada od muke uopće ne ulazim u lift i mislim da se njime neću skoro voziti - ispričala nam je jedna stanarka.

Muškarcu su ozljede okarakterizirane kao teške i opasne po život, no iz KBC-a Osijek doznali smo kako mu je stanje u međuvremeno stabilizirano.

- Pacijent je pri svijesti, komunikativan i samostalno pokretan, a vjerojatnost preživljenja je vrlo velika. Oštećen mu je prednji dio čeonog režnja, trenutno je pod terapijom, a zbog opasnosti od potencijalne infekcije i dalje držimo pod kontrolom njegovo stanje laboratorijskim pretragama, kao i CT i MR pretragama - rekao nam je prof. dr. Dinko Štimac s Klinike za neurokirurgiju KBC-a Osijek.

Pištolj s kojim si je pucao u glavu pronađen je u kanti za otpatke nedaleko tramvajske postaje na kojoj je pronađen i gdje su se također u ponedjeljak još uvijek vidjeli tragovi krvi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:31