NOVI DETALJI NESREĆE

‘Strašno. Kao na filmu, zabio se punom brzinom bez kočenja u kamion ispred sebe. Nije ni trznuo‘

M. Č. (54) iz Rijeke poginuo je u nesreći na autocesti A4 između mjesta San Giorgio di Nogaro i Latisane
Nesreća u Italiji
 Facebook

Strašno, nemam riječi. Kao na filmu, zabio se punom brzinom bez kočenja u kamion ispred sebe. Nije ni trznuo volanom lijevo ili desno. Još uvijek traje očevid, znam da su našem stradalom vozaču uzeli krv za analizu, rekao nam je Marko Juršević, član Uprave tvrtke Adella d.o.o. iz Čavli za međunarodni i domaći transport, čiji je vozač M. Č. (54) iz Rijeke danas poginuo u prometnoj nesreći na autocesti A4 između mjesta San Giorgio di Nogaro i Latisane u smjeru Venecije.

Kako su objavili talijanski mediji, vozač iz Hrvatske kamionom se zabio u stražnji kraj drugog kamiona te su se nastavili kretati još 20-ak metara. Od siline udarca sav teret s udarenog kamiona se razletio po autocesti.

Inače, gužva na tom dijelu autoceste stvorila se oko 3 sata u noći na ponedjeljak kada se neoprezni vozač u blizini naplatnih kućica kod Latisane polukružno okrenuo i vozio u suprotnom smjeru. Kako bi izbjegao sudar s automobilom koji je dolazio iz suprotnog smjera, kamion se prevrnuo i oštetio još jedno teretno vozilo pa je autocesta bila zatvorena.

Član Uprave Marko Juršević rekao nam je kako je vozač krenuo u ponedjeljak u 4.30 nedaleko od Grobnika gdje imaju parkirane kamione, a odredište mu je bio Treviso gdje je trebao iskrcati pelete.

Prema navigaciji, prije same nesreće stajao je 35 minuta na odmorištu Gonars, udaljenom svega oko 2,5 kilometara od mjesta gdje se nesreća dogodila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 15:34