HOROR U ZAGREBAČKIM UTRINAMA

STRAŠNA TRAGEDIJA ‘Nikada nećemo doznati što ju je navelo da sebi i kćeri oduzme život’

Majka je danas u pet ujutro uzela svoje trogodišnje dijete i odlučila se na najgore - s malenom je skočila kroz prozor stana na 11. katu nebodera u Novom Zagrebu
 Bruno Konjević/Cropix

Vjerojatno se nikada neće doznati što je nagnalo 38-godišnju majku da jučer u zoru donese stravičnu odluku - da sebi i svojoj trogodišnjoj curici oduzme život . Kakvi problemi, kakva duševna rastrojenost su je natjerali da uzme u naručje svoje malo dijete i s njim skoči kroz prozor stana na 11. katu nebodera u novozagrebačkom naselju Utrine?! Bio je to skok u sigurnu smrt.

Nitko nije vidio što se dogodilo. Nitko ništa nije čuo. U vrijeme stravičnog događaja, oko pet sati ujutro, u krevetu u spavaćoj sobi mirno je spavala njezina starija, sedmogodišnja kći. Muž nije bio kod kuće. Nesretna žena se s mlađom kćerkom u naručju sunovratila s visine te je kroz krošnju stabla pala na tlo. Polomljene grane pale su preko njihovih tijela i djelomično ih zaklonile. Dulje od sat vremena nitko ništa nije primijetio.

Oko 7.20 sati kroz park iza nebodera u Karamanovu prilazu prolazila je Goga V. koja je izvela pse u šetnju.

- Pas mi je otrčao prema tom mjestu i počeo čudno lajati. Nikada se nije tako ponašao. Prišla sam i imala sam što vidjeti. Žena i dijete! Ležala je potrbuške, malo prekrivena granama, i prvo sam mislila da u rukama drži lutku. Bilo je grozno. Vidjela sam i ozljede. Odmah sam nazvala Hitnu i policiju, koja je vrlo brzo stigla. I policajci koji su došli zgrozili su se nad prizorom. ‘Isuse, pa to je i dijete!’, rekao je jedan od njih - ispričala nam je susjeda Goga V.

NOVI DETALJI TRAGEDIJE U UTRINAMA Majka je s kćerkicom skočila s 11. kata nebodera

Policija je potom ogradila dio parka u kojemu su nađena tijela žene i djevojčice. Tada još nije bilo jasno ni o kome se radi, ni pod kakvim se okolnostima zbio taj stravični događaj. Policajci su, kako bi na odgovarajući način mogli provesti očevid, zaklonili mrtva tijela posebnim šatorom, a inspektori su obavljali razgovore sa susjedima i mogućim očevicima. Očevid se provodio pod ravnanjem dežurnog zamjenika zagrebačke županijske državne odvjetnice Ivice Ovčara.

Vrlo brzo je postalo jasno da se radi o stanarki s 11. kata. Neki su susjedi rekli kako su prethodne večeri čuli svađu između nje i njezina supruga, spominjali su kako je suprug otišao i odveo stariju kćer, kao i da je nesretna žena imala određenih psihičkih problema.

No, neke od tih informacija nisu baš bile točne. Kako bi se izbjegla bilo kakva iznenađenja, dok se ne utvrde sve okolnosti stradavanja, policija je u službene prostorije privela supruga. Međutim, ispostavilo se da suprug ni tijekom noći, ni ujutro nije bio u stanu, za što je imao valjan alibi. Usto, tijekom kasnijeg očevida utvrđeno je da nema nikakvih dokaza koji bi upućivali na to da je netko nasilno izgurao ženu i njezino dijete kroz prozor obiteljskog stana.

U zadnje vrijeme obiteljski odnosi nisu bili baš najbolji, brak navodno više nije funkcionirao i muž je uglavnom izbivao iz stana. Navodno je odlazio svaki put kada bi situacija postajala zategnutija izbjegavajući svađe sa suprugom. Iz policije neslužbeno doznajemo da ovom nemilom događaju nije prethodila nikakva svađa.

Drugu kćer policija i nadležne službe odveli su iz njihova stana i predali je na skrb suprugovim roditeljima koji žive nekoliko katova niže u istom neboderu. Djevojčica nije bila ni svjesna što se dogodilo. Policija je nakon provedene kriminalističke obrade pustila supruga koji je preuzeo brigu o djevojčici.

Tijela nesretne žene i malene djevojčice prevezena su na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 06:27