ŠĆEPINA EKIPA

Splitski dileri marihuane osuđeni na čak 38,5 godina zatvora

 Joško Šupić/CROPIX

SPLIT - Na Županijskom sudu u Splitu sudac Zoran Matulović grupi optuženoj za dilanje, uhićenoj u akciji “Krilo” u studenom 2008. godine kada ja zaplijenjeno 17 kilograma marihuane prošvercane iz BiH, dosudio je čak 38,5 godina zatvora. Prvooptuženi Šćepo Bošković (48) iz Stoca, od kojeg se nabavljala marihuana, zaradio je 5 i pol godina zatvora. Ž eljko Čuzić (36) zvani Čuže iz Metkovića dobio je 6 godina.

On je u posao, kao kurira uključio sumještanina Miška Malovoza (36) zvanog Mišo. Mišo je prevozio marihuanu iz BiH i tako zaradio 4 i pol godine zatvora. Malovoz je za prijevoz droge prepravio prtljažnik svog automobila kako bi dobio bunker , a za prijevoz paketa težine od po 5 do 11 kilograma primao je od 100 do 150 eura po kilogramu. Marihuanu su preuzimali Mario Bralić (34) iz Kaštel Starog, kojem je presuđeno 3 godine i 8 mjeseci te Ivan Ćupić (30) iz Kaštel Lukšića koji će služiti 5 godina. Uhićeni su kada je u Ćupićevoj garaži nađeno 5,2 kilograma droge.

Na splitskom području robu je preuzimao Dean Martedić (25) koji je osuđen na 5 i pol godina, a njegov brat Tonći (31) dobio je na 3.5 godine, ali ne kao dio udružene dilerske skupine. Dean Martedić je opovrgavao da je bio dio organizirane skupine .Tvrdio je da je samo jedne prigode naručio i preuzeo četiri kilograma marihuane i to zbog duga koji je imao prema jednom “prijatelju”.

Travu je nabavio od Šćepe Boškovića preko Željka Čužića kojeg je upoznao u zatvoru. Bio je i prisutan prilikom dogovora oko kupovine još sedam kilograma. Izajsnio se kako njegov brat Tonči nije imao nikakve veze s ilegalnim poslom već ga je samo trebao prebaciti jednom prilikom u Krilo Jesenice. Njegov brat Tonči se pak branio kako nije pojma imao za posao s marihuanom.

U optužnici protiv Boškovićeve organizacije navodi se još i Josip Vrljić (28), iz Nevesinja s prebivalištem u Rijeci koji je dobio 5 godina za dilanje trave na svom području. Boškoviću je oduzeto 18.000 kuna i 7.000 eura, a Ćuziću 13.500 kuna i 1.000 eura. Od Malovoza je osim 2.600 kuna oduzeto gotovo 7 i pol kilograma marihuane. Osim novca i droge optuženima je oduzeta i hrpa mobitela i SIM kartica kojima su se u ilegalnom poslu koristili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 08:36