HRVATSKI TYSON

Split: U žaru tučnjave, Ivan Ognjenu odgrizao lijevo uho!

 Damjan Tadić/CROPIX

SPLIT - Odgrizen komad lijevog uha epilog je svađe i tučnjave između Ivana Pletikosića (24) i Ognjena Duila (37), koja se dogodila u noći s petka na subotu oko 1.30 kod kafića Passage u Vinkovačkoj ulici u Splitu.

Policija je primila dojavu da se tamo tuče više osoba, a kad su stigli zatekli su njih dvojicu. Pletikosić i Duilo prvo su se verbalno sukobili u spomenutom kafiću, iz kojeg su ih izbacili redari, a potom su se potukli na ulici, kad je Pletikosić Duilu u žaru borbe odgrizao komad lijevog uha zbog kojeg je ovaj otpremljen na hitni kirurški KBC-a Split.

Obojica su zaradili optužne prijedloge za prekršaje protiv javnog reda i mira, a Pletikosiću će slijediti i kaznena prijava za nanošenje teških tjelesnih ozljeda. Zanimljivo je da je ovo Pletikosiću prvi put da je došao u "kontakt" policijom, dok je njegov suparnik s kojim je navodno godinama u svađi, "vlasnik" više od trideset kaznenih prijava u rasponu od krađa do prijestupa u gospodarskom poslovanju poput krivotvorenja službenih isprava, zloporabe položaja... Među brojnim slučajevima ističu se sudjelovanje u grupi koja je lažnim ispravama tvrtki podizala kredite i kupovala automobile koje su zatim preprodavali širom Hrvatske. Na taj način su bankama nanijeli štetu od oko pet milijuna kuna. U drugom slučaju, pak, Duilo je s još trojicom kompanjona malverzacijama kreditnim karticama oštetili Diners Club Adriatic za 110 tisuća kuna. Sam Duilo je osumnjičen da je uz pomoć neistinitih podataka karticom napravio trošak od 51.185 kuna. I.P. Epeha

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 14:00