ROMEO I JULIJA

Split: Otac slomio nos kćeri jer je ljubovala s oženjenim kriminalcem

 Danijel Soldo/Cropix

SPLIT – Prekršajni sud u Splitu je zbog obiteljskog nasilja na 15 dana u srijedu na Bilice uputio Adila Bunjakua (58) iz Splita koji je 19-godišnjoj kćerki šakom razbio nos jer ne odobrava njenu ljubavnu vezu. Adil Bunjaku je već 12. ožujka 2008. godine bio priveden istražnom sucu zbog više kaznenih djela počinjenih dok je sjekirom odlučio od svoje tada maloljetne kćerke otjerati Šibenčanina Michela Nakića (37) s kojim je tada već dvije godine bila u ljubavnoj vezi.

Adil je izgubio kontrolu kada je doznao da njegova 17-godišnja kći već dvije godine ljubuje sa 19 godina starijim Nakićem, inače oženjenim i ocem dvoje djece. Uz to, Adil je doznao da Nakić ima i preko 100 kaznenih prijava, među kojima i jednu za pokušaj ubojstva iz maloljetničkih dana. Kćerino priznanje veze je iznudio udarcima stolicom po leđima. Drama se odvijala u njihovom stanu u Svačićevoj 6, gdje se obrušio i na svoju suprugu.

Dok je otac divljao po stanu, mlada djevojka je pozvala mobitelom Michela koji se ubrzo pojavio na njihovom kućnom pragu u društvu Jurice Torlaka. Michel je nesuđenog punca pozvao da iziđe iz stana kako bi situaciju riješili razgovorom, no Adil je bez riječi otišao u stan po sjekiru i nož. Udario je Michela nekoliko puta po koljenu i laktu te mu nanio jednu manju reznu ranu, istodobno mu prijeteći ubojstvom. Razbio mu je i skuter s kojim se dovezao. Tada ga je izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Splitu smjestilo u pritvor na mjesec dana.

Nakon što je Bunjaku pušten da se brani sa slobode, djevojka je pobjegla od kuće i skrivala se nekoliko dana da bi je naposljetku pronašla policija i predala Centru za socijalnu skrb. U međuvremenu se utvrdilo da je djevojka zatrudnila, a u Centru je izjavila da je Nakić otac njenog djeteta. Nakićeva veza s Adilovom kćerkom se unatoč svemu održala, pa je opet bila povod najnovije obiteljske drame koja se odvijala u utorak. Kćerku je izvrijeđao i šakom joj nanio frakturu nosne kosti, bez pomaka. Policija je stigla dok je odlazio iz stana u Svačićevoj.

Nije se želio predati pa su ga svladali silom. Pregledom u KBC Split mu je utvrđena lakša ozljeda, istegnuće vratnog mišića, nakon čega je smješten u policijsku prostoriju za zadržavanje. Uz 15 dana zadražavanja u pritvoru na Bilicama, Prekršajni sud mu je izrekao nepravomoćnu kaznu od mjesec dana zatvora kao i zaštitnu mjeru udaljenja iz zajedničkog stana u trajanju od 6 mjeseci, po pravomoćnosti presude.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:22