RACIJA U RIJECI

SPECIJALCI U AKCIJI Uhićeni zaštitari koji su reketarili lokalne ugostitelje i brutalno premlaćivali po samom centru grada

Uhićene su tri muške osobe, jedna s područja Rijeke, jedan Zagrepčanin i jedna osoba s područja Istre
 Klarić/CROPIX

Tijekom poslijepodneva u centru grada, Ulici žrtava fašizma i na području Drage Brig zabilježene su neobične aktivnosti specijalne policije, piše Novi list.

Premda službenih priopćenja od strane policije nema jer je akcija u tijeku, Novi list neslužbeno doznaje da je to vrhunac višemjesečnih policijskih aktivnosti, praćenja određenih osoba, uglavnom zaštitara (redara), koje se povezuje s kaznenim djelima iznude (reketaranja) riječkih ugostitelja, ali i kaznenih djela nanošenja teških tjelesnih ozljeda odnosno premlaćivanja, događaja koji su postali učestali tijekom vikenda u samom centru grada.

Također, Novi list neslužbeno doznaje da su uhićene tri muške osobe, jedna s područja Rijeke, jedan Zagrepčanin i jedna osoba s područja Istre.

Današnja akcija plod je koordinirane akcije Odjela organiziranog kriminaliteta PU primorsko-goranske, interventne policije i MUP-a te Općinskog državnog odvjetništva u Rijeci.

Akcija i dalje traje, osobe su privedene u policijsku postaju na kriminalističku obradu, obavljaju se i druge operativne radnje, između ostalog i pretresi stanova osumnjičenih, a doznajemo da nisu isključena i druga uhićenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:43