PROŠLO JE GODINU DANA

SMRT NA MATURALCU U ŠPANJOLSKOJ 'Naš Tin nije poginuo u padu s dizalice, netko je tijelo tamo donio nakon napada u hotelu'

Provodimo vlastitu istragu, sigurni smo da je napadnut kada je izašao u hodnik u hotelu, kažu roditelji Tina Grgurića
 JL

Naš Tin nije poginuo u padu sa 25-metarske dizalice na koju se navodno popeo da bi snimio selfie, sumnjamo da ga je netko napao u hotelu te odvezao na gradilište, tvrdi obitelj delničkog maturanta Tina Grgurića koji je prije točno godinu dana smrtno stradao na maturalnom putovanju u Lloret de Maru u Španjolskoj.

Nezadovoljni službenom verzijom, kao i onime što su pisali španjolski i hrvatski mediji, Grgurići su pokrenuli vlastitu istragu i došli do zanimljivih otkrića.

Ostali u hotelu

- Naravno da nas je prvo zanimalo da li ozljede koje su utvrdili obdukcijom odgovaraju padu sa dizalice te bi li takve ozljede nastale da se penjao po dizalici unutarnjom ili vanjskom stranom. Odgovor na naš upit je bio negativan, to jest zaključak vještaka je bio da, s obzirom na zadobivene ozljede, Tin uopće nije pao s dizalice. Naravno da smo nakon toga zatražili nastavak službene istrage u Španjolskoj, sudjelujemo u istoj, no sve je jako tajnovito i neobično, a to nas je ponukalo da angažiramo i privatnog istražitelja i odvjetnika u Španjolskoj. I sami smo slali mailove istražnoj sutkinji u Blanesu, preko njezinog službenika smo s njom bili u kontaktu, dostavljala nam je dokumentaciju iz predmeta. Da Tin nije pao s dizalice slikajući selfie, potvrdio nam je i policijski zapisnik iz Blanesa o očevidu: ‘Nisu uočeni udarci u željezni dio dizalice niti bilo kakvi znakovi i otisci na dizalici’ - ističu Grgurići koji su, kako navode, podigli kaznenu prijavu u RH protiv nepoznatog počinitelja, a obdukcija je obavljena u Rijeci.

Kobnog 28. kolovoza 2014. godine Tin je, priča njegova obitelj, ostao s nekoliko prijatelja na balkonu sobe hotela Guitart u Lloret de Maru, dok su ostali maturanti s profesorima otišli na kupanje na obližnju plažu.

- U 17.29 i u 17.30 sati fotografirali su se mobitelom. U 17.29 sati Tin se spajao mobitelom na internet. A u 17.38 je neki radnik na mjestu koje je udaljeno 2,5 kilometara od hotela zvao hitnu pomoć jer je pronašao Tina kako beživotno leži u podnožju dizalice na najdubljem dijelu bazena. Prema njegovom iskazu policiji, poziv hitnoj je uslijedio par minuta nakon što je pronašao Tina. To gradilište okruženo je betonskom ogradom visokom 2,5 metra, a sa stražnje strane metalnom ogradom visine oko 1,6 metara. Na gradilištu su radila dva radnika pokraj same dizalice odnosno bazena i nisu vidjeli Tina. Jedan je radnik čak rekao da nitko nije ulazio na gradilište - vele Grgurići.

Razderana odjeća

Ističu da u mobitelu Tin nema niti jedan jedini selfie te da telefon koji je imao uopće nema vanjsku kameru.

- Od početka sumnjamo da mu se nešto dogodilo u hotelu, u hodniku, da je već u hotelu došlo do pada, a obzirom na to kada je i odakle zvana hitna služba, Tin je morao biti prevezen na to mjesto. Jer, taj dan su djeca trebala biti u Barceloni i na Monseratu, taj kat je trebao biti prazan. Zato smo sigurni da je Tin napadnut kada je izašao u hodnik, a tome u prilog govori i njegova majica koja je razderana na puno mjesta. Jedini je zaključak da je pružio otpor, zbog čega mu je majica i razderana. A na gradilište je mogao biti prebačen nekim vozilom sa stražnje strane hotela i obzirom na to da se sve to dogodilo u par minuta, to je i jedini logični zaključak. Napominjemo ponovno, Tinovih tragova krvi ili odjeće na dizalici s koje se navodi da je pao, nema - vele Grgurići tvrdeći da službena istraga stoji na mjestu, a oni nastavljaju s vlastitom kako bi konačno rasvijetlili što se dogodilo kobnog dana u Španjolskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. rujan 2024 10:44