SAHRANJENE U ISTI GROB

SLUČAJ KOJI DANIMA POTRESA REGIJU Majka koja je zadavila kćer pa presudila sebi u oproštajnom pismu otkrila motiv zločina

 iStock

Ivana Pantelić Majstorović (36) iz Sokobanje u Srbiji, koja je ubila dijete pa sebe, sahranjena je u četvrtak ujutro bez poštivanja običaja, a nekoliko sati kasnije pored njenog sanduka spušteno je tijelo njene kćeri Natalije (8).

Kako saznaje Kurir, Ivana je izvršila stravičan zločin i presudila sebi iz osvete suprugu Dejanu, koji ju je, kako je tvrdila, zlostavljao, maltretirao i bio spreman prokockati sve, pa i rođeno dijete.

Tragedija se dogodila u noći između ponedjeljka i utorka u obiteljskoj kući Ivanine majke Gordane i očuha Siniše.

Policija je u kući zatekla jeziv prozor. Ivana je bila obješena o gredu na tavanu dok je njezina kći nađena zadavljena u ormaru u spavaćoj sobi na prvom katu kuće.

- Bili smo užasnuti onim što smo ugledali. Utvrđeno je da je Ivana kćerkicu produžnim električnim kablom davila nekoliko minuta, dok se djevojčica otimala i očajnički pokušavala dozovati pomoć, ali joj je majka rukama zatvarala usta i stezala kabl oko vrata sve dok nije izdahnula. Nakon što je ubila dijete, Ivana je presudila sebi - kaže izvor iz istrage.

Ivana je prije smrti ostavila jedno pismo za supruga, a drugo majci. U oba pisma je istaknula da se na očajnički korak odlučila zbog poremećenih odnosa sa suprugom Dejanom, koji živi u Beogradu, a nju i malenu Nataliju povremeno posjećuje.

- Dejan je bio u posjeti prije desetak dana, kad su maloj Nataliji slavili rođendan. Tada nisu mogli da se dogovore o nastavku zajedničkog života, što je bio razlog da ona digne ruku na sebe - pričaju šokirani poznanici ove obitelji.

Da bi se osvetila suprugu, Ivana se odlučila ubiti i njihovo dijete. U oproštajnom pismu mužu napisala je da više ne može trpiti njegovo zlostavljanje i kockanje, zbog čega je zapao u dugove.

- Pošto si spreman da prokockaš sve, pa i dijete, odlučila sam povesti Nataliju sa sobom - napisala je Ivana.

U oproštajnom pismu koje je ostavila za majku Ivana je napisala i sljedeće:

- Oprostite što vam nanosim bol. Ali budite zadovoljni jer Natalija i ja idemo na bolje mjesto - napisala je, otkriva Kurir,

Dejan Majstorović je na saslušanju u policiji izjavio da mu je supruga u posljednjih mjesec dana nekoliko puta prijetila da će ubiti sebe i dijete, ali da on, znajući Ivanu, nije vjerovao da je za to sposobna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:28