SMRT MEKSIKANKE

Šef srpske policije: 'Privodimo osumnjičene, već sutra mogli bi znati identitet ubojice s Marjana!'

 CROPIX

NOVO 19:34 - Posmrtni ostaci Meksikanke Selene Margarit Graciano Macedo (31), koja je pod još nerazjašnjenim okolnostima ubijena na Marjanu, popodne su zrakoplovom Croatia airlinesa odvezeni prema Frankfurtu odakle će kasno večeras nastaviti put prema Meksiku.

Jutros je tijelo sa Zavoda za patologiju, sudsku medicinu i citologiju KBC-a Split prebačeno na splitski aerodrom.

Tijelo je balzamirano i konzervirano jer tako nalažu propisi zemalja američkog kontinenta da se pri dopremanju preko oceana posmrnih ostataka u te zemlje, u ovom slučaju u Meksiko, s posmrtnim ostacima mora tako postupiti, doznaje se u Posmrtnim uslugama "Tonkić", pogrebnom poduzeću koje je obavilo prijevoz do splitskog aerodroma.

18:38 U tijeku je privođenje osoba, koje se, na osnovu saznanja policija Hrvatske i Srbije mogu dovesti u vezu sa ubojstvom meksičke turistkinje u Splitu, izjavio je ravnatelj policije Milorad Veljović za RTS.

Prema njegovim riječima, obavit će se provjera njihovih alibija i DNK analiza.

Policija će sutra, nakon svih provjera, priopćiti da li neka od osoba koja se provjerava, a nalazi se na teritoriju Srbije ima veze sa ubojstvom Selene Masedo (31).

NOVO 13:30 Srpska policija utvrdila je identitet Novosađanina kojeg hrvatska policija sumnjiči da je 25. kolovoza u Splitu na Marjanu ubio Meksikanku Selene Margarit Graciano Macedo (31), javlja beogradski Blic.

Novosađanin će biti priveden i ispitan čim hrvatska policija MUP-u Srbije dostavi dokumentaciju.

Hrvatska policija do njega je došla na osnovu dresa nogometnog kluba Milan, koji je nađen u blizini tijela ubijene.

U Ministarstvu unutarnjih poslova Republike Srbije su, međutim, u izjavi Jutarnjem ustvrdili kako informacija koju je objavio srpski Blic nije točna. U ovom trenutku, doznajemo, potraga za mogućim vlasnikom dresa intenzivirala se na području Novog Sada.

Dvije djevojke bile su na večeri s ubojicom Meksikanke: Muškarac u dresu Milana nudio nam je besplatan provod u Budvi!

08:18 Novosadska policija počela je provjeru vlasnika svih Škoda Octavija registriranih u gradu, zbog sumnje da je jedan od njih eventualno umiješan u ubojstvo Meksikanke Selene Margarit Graciano Macedo (31) u Splitu, javlja Slobodna Dalmacija.

Neslužbeno doznajemo da su inspektori novosadske policijske uprave pregledali sve registre osobnih vozila i pregledali tko su vlasnici Škoda Octavija, automobila kojega je navodno vozio Novosađanin.

Nekoliko osoba navodno je i privedeno u PU Novi Sad na informativne razgovore, ali o tome nema službene potvrde.

Dobri poznavatelji prilika u podzemlju tvrde da ne poznaju osobu koja ima nadimak Reksi. Ne isključuje se mogućnost da je automobil novosadskih registracija bio ukraden te se, prema neslužbenim informacijama istraga vodi i u tom pravcu.

Moguću ulogu tajanstvenog Novosađanina u zločinu razotkrio je splitski tisak objavljujući priču radnika lokalnog restorana, koji je prvi i posumnjao u srbijanskog državljanina, poznatog samo po nadimku Reksi. U cijeli slučaj i ispitivanje njegove moguće umiješanosti u ubojstvo u Hrvatskoj uključile su se i policije dvije države.

- Srbijanska policija je povodom ubojstva državljanke Meksika u kontaktu s kolegama iz Hrvatske. Provjeravaju se neka operativna saznanja, ali za sada nije utvrđen identitet muškarca iz Novog Sada, koji se spominje u tisku, kao ni je li on uistinu ima veze sa zločinom - kažu u MUP Srbije, navodeći da su im u istrazi ovog slučaja “meta” vlasnici “octavija” koji su ljetos bili na odmoru u Hrvatskoj. Rezultata u potrazi sa ovim muškarcem, za sada nema.

Podsjetimo, ključni dokaz povezanosti Novosađanina sa zločinom, prema pisanju Slobodne Dalmacije je dres nogometnog kluba Milan koji je on često nosio. Dres talijanskog kluba policija je u istrazi zločina pronašla na Marjanu ubrzo poslije otrivanja tijela ubijene. Na poleđini dresa pisalo je REK.I.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 10:22