PODIGNUTA OPTUŽNICA

RIJEČKI SUPRUŽNICI IZNUDILI OD LJUBAVNIKA 180.000 EURA! Prodao auto, stan i zemljište samo da ne objave snimke njihova seksa utroje

 istock, EPH

Tužiteljstvo je optužilo riječke supružnike koji su u šest godina iznudili čak 180 tisuća eura od muškarca kojem su prijetili da će objaviti kompromitirajuće fotografije njihovih intimnih druženja.

Žrtva iznude zbog prijetnji je navodno bio primoran prodati automobil, stan u Rijeci i građevinsko zemljište te podignuti dva gotovinska kredita. Riječko Općinsko državno odvjetništvo tvrdi da je svojim iznuđivačima u više navrata predao oko 180 tisuća eura.

Tužiteljstvo je na svojoj internetskoj stranici objavilo kako optužene tereti da su od kraja 2009. do 11. studenoga prošle godine iznuđivali muškarca s kojim su oboje "stupili u odnose koje su dijelom fotografirali" te mu ozbiljno prijetili da će napravljene fotografije objaviti u javnosti ukoliko im oštećenik ne preda novac.

Zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela tužiteljstvo je predložilo i da se okrivljenicima produlji istražni zatvor.

Jutarnji list je još ranije pisao o ovom slučaju. Veza žrtve i ucjenjivača počela je kada je K. Š. počela raditi kao spremačica u njegovu stanu pa im se “dogodila ljubav”.

Žrtva je 59-godišnjak koji živi na području riječkog prigradskog naselja Pehlin i, prema neslužbenim informacijama, nije u braku, no ucjene su pale na plodno tlo s obzirom na to da su na kompromitirajućim fotografijama “igrice utroje” za koje nipošto nije želio da se objave. Cijela se priča rastegla na razdoblje od punih šest godina tijekom kojeg je 59-godišnjak ostao bez novca i imovine. U posljednjoj fazi navodno je, u očaju, nekoliko puta posuđivao novac od svojih prijatelja, no izvori financiranja u jednom su trenutku presušili. Kada više nije mogao plaćati sve skuplje prohtjeve “fatalnih partnera”, a psihološki pritisak postao je neizdrživ, muškarac se napokon odlučio zatražiti pomoć policajaca. Klupko se rasplelo i ucjenjivači su u uspješno provedenoj policijskoj akciji završili s lisicama na rukama.

Prema neslužbenim informacijama, K. Š. je nezaposlena, a njezin suprug E. Š. je pomorac. Istraga je pokazala da nemaju nikakve imovine. Međutim doznaje se da su svojem sinu kupili stan, i to vjerojatno novcem koji su namaknuli ucjenama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 10:36