SLUČAJ PRIKRIVANJA IMOVINE

RIJEČKI SUD ODBIO ŽALBU USKOK-a Mirko i Vinka Cetinski te dvoje poreznika ostaju na slobodi

Pula, 060511. Iz pulskog zatvora pustena je, nakon jednomjesecnog pritvora, Vinka Cetinski. Sumnjici ju se za visemilijunsku prevaru prilikom kupovine zemljista za poduzetnika Danka Koncara.Pred nju su dosli suprug Mirko i sinovi Mateo i Tony.Foto: Goran Sebelic / CROPIX
 Goran Šebelić / CROPIX

Žalbu kojom Uskok traži da se Vinki i Mirku Cetinskom te dvama riječkim poreznicima odredi pritvor zbog optužbi da su supružnicima pomagali kod prikrivanja imovine u četvrtak je odbilo izvanraspravno vijeće riječkog suda.

Vinka i Mirko Cetinski te Mirjana Grijak i Silvo Jelenčić, inspektori riječke Porezne uprave, uhićeni su u akciji Uskoka prije 40-ak dana te je protiv njih zatražen pritvor zbog opasnosti od ponavljanja djela i utjecaja na svjedoke, no istražni je sudac odbio pritvaranje te su bili pušteni na slobodu. O žalbi Uskoka nije se odlučivalo 40 dana. Naime, istražni sudac koji je odbio odrediti pritvor nije im na licu mjesta uručio rješenje o puštanju na slobodu, već im ga je naknadno slao poštom.

Supružnici ga 40 dana nisu preuzimali, a sud o žalbi nije htio odlučivati dok sve stranke ne prime rješenja.

Cetinske je Uskok osumnjičio da su poticali dvoje poreznika da u nadzoru njihove imovine prihvate bez provjeravanja dokumente kojima su Cetinski dokazivali da su svoju imovinu stekli legalno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 07:21