VELIKA AKCIJA

REKORDNA ZAPLJENA U ZAGREBU Policija našla lažnu odjeću vrijednu 20 mil. kuna!

 Ronald Goršić/CROPIX

Policija, Uprava Carine i Državno odvjetništvo od početka tjedna provode veliku akciju na području zagrebačke Dubrave kako bi stali na kraj lancu krivotvorenja poznatih robnih marki.

Premda policija šuti o cijeloj istrazi, kako neslužbeno doznajemo, zadnjih su dana istražitelji i carinici pretresli desetke kuća, stanova, trgovina, ali i tajnih skladišta u potrazi za odjećom i obućom etiketiranom krivotvorenim poznatim markama. Policajci i carinski inspektori u nekoliko su skladišta na području Dubrave našli oko 100.000 najrazličitijih odjevnih predmeta, čija je vrijednost, prema procjenama policije, oko vrtoglavih 20 milijuna kuna!

Samo u jednom tajnom skladištu, koje je u vlasništvu janjevačkog poduzetnika u Čulinečkoj ulici, pronađeno je nevjerojatnih 90.000 komada robe s krivotvorenim markama tipa Lacoste, Louis Vuitton, Armani, Guess, Gucci, Burberry, Adidas, Nike i drugih.

Ekipa Jutarnjeg lista prisustvovala je jednoj od carinskih zapljena. Susjedi su tri dana promatrali defile policije, carinika i kombija koje su punili zaplijenjenom robom. Iz kuće su nam nervozno poručili: “Nemamo više ništa. Sve nam je uzeto. Ostali su nam zidovi i obitelj. Nemate tu što više tražiti”. Stanari ulice nevoljko su govorili jer su susjedski odnosi, kažu, najbitniji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:43